Що про Україну пишуть іноземні ЗМІ зараз і що писали раніше



З початком великої війни Україна не зникає зі шпальт іноземних медіа. 

Чим саме цікавились іноземці на початку війни і що про нашу країну пишуть зараз? Розбиралися журналісти сайту 6262.com.ua.

Зрозуміло, що першими матеріалами стала новина про повномасштабне російське вторгнення. Усі провідні міжнародні ЗМІ писали про Україну. Багато з них відправили сюди своїх репортерів, які висвітлювали події.

Наприклад, The Washington Post присвятила темі війни головну сторінку онлайн-газети, де в режимі реального часу публікує найважливіші новини щодо нападу Росії на Україну. Зараз там пишуть про зустріч нашого президента Володимира Зеленського з представниками Європи. Окрім того, однією з останніх тем у всіх міжнародних медіа зараз фігурує тема нового штурма від Росії.

GXtrg10NKpef1fclQwq7QXKXBAewGOZeJeOJ3Ip5KGCCZxqfH_Hl-JuUexkQ8W6r5zanpJExIQX-ordZ4yVDd7gCOW2yhzpD3B2v51g4FK1fx-1rimqC6n67CpTYpoV5_D4IUKCl3CgAfiKTCqDh_XA

Також окремою темою висвітлюється війна Росії з Україною у відомому виданні The New York Times. Зараз одна із нагальних тем - постачання зброї Україні і, звичайно, зустріч президента Зеленського з іншими європейськими лідерами.

P_TKO-a9GNrxZKuQy87ciQiAmVM1T2OZQODS-dpX0YojcyCbHA80LaAg6Upu-_xDo_6D3Av__-H7dVXncqNedfGdfafNwXzRtLIlAbc9inSRjjpSdZOXvhA1jHD3a-8sTPrTpmL1N0kiMMENaBQoaxM

Газета The Wall Street Journal не має окремого підрозділу про війну в Україні, але продовжує висвітлювати головні події. Однією з останніх статей стала новина про те, що Росія кидає велику кількість бійців на гарячі лінії, щоб завоювати хоча б трохи територій.

uc6O0W5qH1lvEaSrRj1bIaIkeTJKRIeSrMgeUa1V_xdHsQhYgiyRVplOL11h0nRtj1N9xgcZnit4tQn9bXTdDfzBkOIbYmGfhF49b2Yf9Ytj39vyf0MPi_LtN0WjOAYrdhaZLWGOAvjIW2gcM8zc-gQ

Звичайно, на початку війни про Україну писали набагато більше. Більшість з новин стосувалися обстрілів та окупації територій.

Наприклад, у березні The Washington Post опублікували матеріал, який має назву: "Росія б'є Україну бомбами". 

© The Washington Post

Увагу привертає матеріал на головній сторінці із назвою "У другому місті України шалений дощ із бомб і ракет бере свої жертви: "Трун не залишилося". Журналісти розповідають про те, які бомби та ракети, зокрема й заборонені, РФ використовує проти людей у Харкові.

Пишуть і про те, як до 24 лютого інтелектуальна столиця України стала розбомбленим російськими окупантами містом, морг якого, за даними видання, переповнений тілами мирних мешканців, які стали жертвами загарбників.

Далі йдуть матеріали з такими заголовками:

  • Ракети вдарили по місту поблизу польського кордону опір зупиняє наземне вторгнення

  • Улюблений одеський оперний театр грає головну роль у драмі воєнного часу

  • Російські ракети завдали удару поблизу аеропорту Львова, каже мер (Андрій Садовий. - Ред.)

  • McDonald's має заміну в Росії — з дивно знайомим логотипом

  • Австралія запроваджує санкції щодо олігарха Олега Дерипаски та інших

  • На тлі рятувальних заходів після вибуху театру в Маріуполі, міська влада описує "колосальні" руйнування

  • За словами Заходу, просування російських військ сповільнюється на тлі важких боїв 

Також серед аналітичних матеріалів бачимо статтю про майбутній документ щодо гарантій безпеки для України: "Який може мати вигляд мирна угода між Росією та Україною".

Звичайно, у більшості медіа на той момент писали про обстріли Росії, про людей, які евакуювалися за кордон, або у більш безпечні міста України. Окрім того, усі іноземні ЗМІ писали про санкції проти Росії, руйнування міст України і трагічну загибель людей.

Так, Україна не зникає зі шпальт усіх міжнародних газет та сайтів. Теми змінюються в залежності від актуальності. Але всі вони стосуються війни.

Матеріали, які роблять іноземні медіа, допомагають людям по всьому світу дізнаватися про те, що відбувається в Україні. Адже важливо, щоб про війну знали і пам’ятали. Матеріали з України - це живі свідчення усіх злочинів, які зараз спричиняє Росія проти нашої країни.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW