Сім років в'язниці отримав священник-колаборант із УПЦ МП



Священник-колаборант із УПЦ МП отримав сім років в'язниці

Священник-колаборант із УПЦ МП отримав сім років в'язниці

Священник-колаборант із УПЦ МП отримав сім років в'язниці

Суд засудив до семи років ув'язнення священника, який підтримував росіян і виступав за приєднання Донбасу до РФ. Зрадником виявився настоятель однієї з парафій УПЦ Московського патріархату Лиманської громади Донецької області, повідомила Служба безпеки України.

«Під час тимчасової окупації району він публічно виправдовував військову агресію РФ і закликав місцевих жителів підтримати загарбників», - йдеться у повідомленні. Зазначається, що священник також агітував парафіян взяти участь у псевдореферендумі та виступити за приєднання регіону до РФ.

Він пропонував людям «обрати» нового «голову» селища Ярова, який мав діяти у складі місцевої окупаційної адміністрації. Співробітники СБУ затримали колаборанта після звільнення району від окупантів.

Суд визнав його винним за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) та призначив покарання – 7 років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном на 12 років із конфіскацією майна.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW