Шмигаль розповів, чи буде індексація пенсій в березні



Після довгих вагань  уряд України вирішив провести індексацію пенсій на 20%. Вона торкнеться більш ніж 10 мільйонів українців.

Про це повідомив прем'єр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Під індексацію підпадатимуть усі категорії, визначені в Законі "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

"За дорученням президента України ми робимо індексацію пенсій попри те, що законом України про державний бюджет на 2023 рік така індексація не є обов'язковою.

Уряд виконує свої зобов’язання перед людьми. Ми допомагаємо тим, хто цього найбільше потребує. Індексація виплат торкнеться більш ніж 10 мільйонів українців", - заявив Шмигаль.

За його словами, також уряд збереже всі доплати до пенсії за віком у межах програми, яку ініціював президент Зеленський.

Пенсіонери віком понад 80 років продовжать отримувати щомісячну доплату в 500 грн. Для пенсіонерів віком 75-80 років ця доплата становить до 400 грн на місяць, а для пенсіонерів 70-75 років - до 300 грн.

"Цього року держава планує витратити на пенсійне забезпечення понад 700 млрд грн. Попри війну, ми знаходимо можливості підвищувати виплати, допомагати та підтримувати", - заявив прем'єр.

Шмигаль зазначив, що у 2022 році держава спрямувала на соціальні виплати близько 800 млрд грн. Зокрема, на пенсії було спрямовано 575 млрд грн - це на 65 млрд грн, або на 12,5% більше, ніж у 2021 році.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW