Незабаром в Дії з'являться 6 нових сервісів



«Дія» під час війни стала основою цифровою держави. Сьогодні застосунком користуються понад 18,7 млн людей. А це — кожен другий українець, який отримує держпослуги.

«При цифровізації сервісів для нас важливо реагувати на виклики часу й актуальність послуг для людей. І ми активно працюємо над новими послугами, щоб полегшити життя якомога більшій кількості людей», - сповіщає пресслужба Мінцифри.

Зазначено, що нові сервіси стануть доступними у застосунку та на порталі «Дія» вже найближчим часом.

1. Заява про шлюб

Одружитися на платформі все ще неможливо, однак подати заяву на реєстрацію шлюбу скоро можна буде.

2. Заміна посвідчення водія

Клієнти застосунку «Дія», які втратили, пошкодили чи змінили прізвище в документі, зможуть скористуватися послугою заміни посвідчення водія.

3. Скасування належного користувача

Опція стосується безпосередньо шерингу авто, яке передбачає можливість поділитися техпаспортом свого автомобіля з іншою людиною, формально – належним користувачем. Тепер у «Дії» можна буде скасувати належного користувача.

4. Витяг про несудимість

Документ, необхідний при оформленні на роботу, усиновленні дитини чи в інших життєвих ситуаціях, скоро теж можна буде отримати в додатку.

5. Судові рішення

Опція звільнить від поїздок у держустанови та годинних черг. Отримати документ можна буде всього в кілька кліків.

6. Розмитнення авто

Для цього потрібно буде ввести три характеристики: рік виготовлення авто, тип двигуна, його об’єм або потужність. Потім система автоматично розрахує вартість розмитнення.

«Паралельно команда працює над десятками нових послуг, зокрема — перереєстрацією авто в Дії, електронним нотаріатом, сервісами для юридичних осіб, документами про освіту в застосунку, перезапуском реєстрації місця проживання», - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Повісток через «Дію» не буде – Мінцифри

Змінити місце проживання ВПО та скасувати його статус тепер можна у «Дії»

«єДокумент» в застосунку «Дія» відображатиметься навіть без інтернету



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW