Суд виправдав 64-річного хмельничанина, якого звинувачували у крадіжках з магазинів



Хмельницький міськрайонний суд виправдав 64-річного хмельничанина, якого обвинувачували у крадіжках з магазинів алкогольних напоїв та продуктів.

Про це повідомляє пресслужба Хмельницького міськрайонного суду.

За інформацією суду, в обвинуваченні, пред’явленому чоловікові, йшлося про те, що він у травні 2020 року викрадав спиртні напої та продукти — двічі у магазині «SPAR», що на вулиці Інститутській, та двічі у магазині «Економ» на вулиці Львівське шосе. Всього на суму близько 1500 гривень.

"На думку суду надані докази були недостовірними, оскільки вони не підтверджують того, що саме обвинувачений викрадав майно цих магазинів у зазначений час. Показання керуючих обох магазинів у ролі свідків суд визнав недостовірними, адже ті очевидцями подій не були, а свій висновок, фактично припущення, зробили з пояснень працівників магазину та недопустимих і недостовірних доказів – відеозаписів з камер спостереження, які були отримані з порушенням встановленого Кримінально-процесуальним кодексом України порядку, тобто без дозволу суду. Тож суд відкинув докази обвинувачення та визнав його недоведеним", — зазначається у повідомленні суду.

Сам обвинувачений, йдеться в повідомленні, на суді переконував, що крадіжок не здійснював, і навіть, під тиском слідчого, який ввів його в оману та пообіцяв, що так буде краще для нього, відшкодував магазинам зазначену вартість товару.

До речі, за інформацією суду санкції інкримінованої літньому хмельничанину статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України передбачають арешт на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п'яти років.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення, додають у пресслужбі Хмельницького міськрайонного суду.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW