Дорожні правопорушення, вуличні посиденьки з пивом та заклади, де продають дітям заборонене: що зафіксувала поліція на Бердичівщині



Профілактичне відпрацювання райцентру та місцевих громад правоохоронці провели у переддень вихідних. Наряди місцевої поліції були посилені колегами з Управління превентивної діяльності та роти особливого призначення ГУНП, а також працівниками Житомирського райуправління.

Правоохоронці були націлені на виявлення та припинення правопорушень у сферах публічної безпеки та дорожнього руху, викриття ризиків для безпеки дітей і молоді, а також контролю роботи розважальних закладів у вечірній час доби.

Відтак ювенальні поліцейські звернули увагу на трьох парубків, які розпивали на лавці посеред вулиці напої з бляшаних банок. Як виявилось, хлопці неповнолітні (двом – 17, іншому – 16 років). На вулиці вони влаштували посиденьки зі слабоалкоголкою. Трійці довелось проїхати до поліцейського відділку разом з правоохоронцями, де інспектори роз’яснили їм наслідки порушення та склали адміністративні протоколи про вчинені правопорушення (ст. 178 КУпАП).

Водночас у двох селах Бердичівської громади ювенальні поліцейські зафіксували продаж неповнолітнім заборонених товарів у магазинах. Продавці, не запитавши вік, реалізували місцевій юні цигарки. Такі порушення одразу ж були відображені в адміністративних матеріалах відносно працівників закладів за ч. 2 ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами…) КУпАП. На недобросовісних продавців чекають штрафні санкції.

Тим часом через цигарки в неприємну історію потрапив і 34-річний бердичівлянин. ВАЗівку під його керуванням поліцейські зупинили на одній з вулиць райцентру. Як виявилось, чоловік перевозив у салоні понад сотню пачок цигарок без акцизних марок. Нині за вказаним фактом тривають відповідні перевірки.

Ще один водій, 31-річний місцевий житель, керуючи легковим «Опелем», надав правоохоронцям для перевірки реєстраційний документ на транспортний засіб. Поліцейські запідозрили у ньому наявність ознак підробки. Тож працівники слідчо-оперативної групи зафіксували обставини та вилучили підозрілий документ для експертного дослідження. Попередня правова кваліфікація – ст. 358 ( Підроблення документів…) Кримінального кодексу України.

За час відпрацювання інспектори поліції склали 26 адміністративних матеріалів за виявленими порушеннями дорожньої безпеки, з них 2 – за кермування у нетверезому стані.

Також правоохоронці перевірили роботу розважальних закладів у райцентрі та в окремих громадах Бердичівщини. З їх працівниками провели профілактичну роботу щодо недопущення порушень, зокрема стосовно неповнолітніх відвідувачів та під час комендантської години.

Загалом у результаті відпрацювання поліцейські перевірили більш як 260 осіб та оформили близько пів сотні адміністративних протоколів за виявленими правопорушеннями.

Відділ комунікації поліції Житомирської області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW