Росіяни у Маріуполі вкрали культову скульптуру крокодила Годзі, що не зміг жити у неволі, - ФОТО



У 2007 році крокодил Годзі втік з цирку, який приїхав в Маріуполь на гастролі.

Історія втечі і пошуків була такою гучною, що власники одного з ресторанів на узбережжі вирішили навіть за власний кошт встановити Годзі пам’ятник. Та російські загарбники вкрали пам’ятник. Мабуть, здали на металобрухт або вивезли в Бурятію, на власне подвір’я - пише 0629.ua.

Видання нагадало історію крокодила, який зробив Маріуполь відомим на всю Україну.

Отже, у травні 2007 року в Маріуполь приїхав цирк. І дресирувальник Артем Каракат вирішив підзаробити на пляжі, пропонуючи фото з крокодилом. Крокодил був із замотаною скотчем пащею. Артем думав, що він безпечний. Але коли крокодил побачив воду, він раптом заворушився. Власник його випустив з рук, рептилія швидко дісталась води і зникла.

Декілька місяців рятувальники зі всієї Донецької області шукали крокодила, та не могли знайти. І раптом, наприкінці листопада, маріупольці побачили крокодила біля промвипуску заводу «Азовсталь». Годзі сидів на пірсі і не рухався. Можливо, він готуватися впасти в сплячку, бо стало дуже холодно для такої тваринки. Можливо, він отруївся викидами із заводу. Але точно відомо, що при затриманні він був живий, і при цьому не намагався втекти.

Крокодил виглядав хворим. Його привезли в Донецьк у лікарню, але через декілька годин після цього Годзі помер. Власник не став приїжджати за тілом. І крокодильчика кремували.

Історія ця була дуже показовою. Бо з одного боку, загинула тварина. З іншого, ця історія дозволила вкотре заговорити про проблему тварин у цирках. А ще, Годзі зробив Маріуполь відомим. До цього про місто казали лише в розрізі промислових викидів або показників в валовий продукт країни.

Росіяни у Маріуполі вкрали культову скульптуру крокодила Годзі, що не зміг жити у неволі, - ФОТО, фото-1Росіяни у Маріуполі вкрали культову скульптуру крокодила Годзі, що не зміг жити у неволі, - ФОТО, фото-2

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW