Колишня чиновниця Держгеокадастру постане перед судом за підроблення документів



Тячівська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо ексочільниці Управління Держкомзему у Рахівському районі за фактом службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачена, виконуючи обов’язки начальника установи внесла неправдиві відомості до земельної документації щодо відведення ділянки у власність громадянки. Надалі це стало підставою того, що земля, яка розташована на полонині Драгобрат та перебуває у постійному користуванні лісгоспу, незаконно вибула з державної власності. Вартість її на момент вчинення правопорушення становила майже 168 тис. грн.

Посадовиця у документах зазначила, що вказані землі відносяться до пасовищ, хоча володіла усіма матеріалами з інформацією, що ділянка є землями лісового фонду. Надалі затвердила відповідний проєкт замість того, щоб відмовити у його погодженні через невідповідність вимогам законодавства.

Обвинувальний акт скеровано до Рахівського районного суду для подальшого розгляду.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW