У Полтаві представники бізнесу зустрілися із секретарем Національної інвестиційної ради Галиною Янченко



9-го лютого у бізнес-центрі «Сучасний дім» відбулася зустріч представників бізнесу із народною депутаткою, секретарем Національної інвестиційної ради, головою парламентської ТСК з питань захисту прав інвесторів Галиною Янченко. Під час зустрічі обговорили низку існуючих проблемних питань та можливі шляхи їх вирішення.

На початку зустрічі Галина Янченко розповідає про успішний досвід у роботі Національної інвестиційної ради. Зокрема про те, що завдяки втручанню її представників вдалося розблокувати інвестиційних проектів на 20 мільярдів гривень. Говорить також про зустрічі у різних регіонах України – Одесі, Львові, Хмельницькому, Харкові. Найскладніша ситуація на прифронтовій Харківщині – там після початку повномасштабного вторгнення призупинилися діяльність 80 відсотків підприємств. До Полтави Ганна Янченко приїхала на зустріч із представниками бізнесу, щоб почути ті проблеми, на які можуть відреагувати уряд, парламент та Офіс президента.

У Полтаві представники бізнесу зустрілися із секретарем Національної інвестиційної ради Галиною Янченко, фото-8

Після короткого вступу виступили керівники фірм та підприємств, які озвучили ту чи іншу проблематику у веденні бізнесу.

Так, директор «Полтавського заводу медичного скла» Олександр Кудацький наголошував про те, що українське законодавство має бути сталим, а не зазнавати постійних змін під дією того чи іншого лобі.

У Полтаві представники бізнесу зустрілися із секретарем Національної інвестиційної ради Галиною Янченко, фото-9

Про поширену проблему підключення до електромереж та отримання необхідної потужності говорив президент Полтавської торгово-промислової палати Володимир Борисенко.

У Полтаві представники бізнесу зустрілися із секретарем Національної інвестиційної ради Галиною Янченко, фото-10

- Тут всі сидять керівники, вони знають, яка проблема із підключенням потужностей в Україні! Потрібно, щоб було як в світі: я маю земельну ділянку, пишу в енергокомпанію, що хочу отримати 5 мегават із термінами, коли хочу це отримати. І я це отримую безкоштовно! Це дуже велика справа буде для законодавства!

Про «інвестиційних нянь» та підтримку вітчизняних виробників говорив директор компанії «Premier Socks» Олег Хардін. Він констатував, що українські виробники знаходяться сьогодні у програшному становищі, порівняно із фірмами, які імпортують товари із Туреччини чи Китаю.

- Замість того, щоб розвивати українську економіку, кошти йдуть за кордон!

У Полтаві представники бізнесу зустрілися із секретарем Національної інвестиційної ради Галиною Янченко, фото-11

Також наголошує, що в умовах постійних відключень електроенергії підприємствам доводиться працювати від генераторів, тому собівартість продукції є вищою. У такій ситуації їх має підтримати держава, а не віддавати перевагу імпорту, що може «покласти» вітчизняний бізнес.

Галина Янченко погодилася із виступаючим.

- Я думаю, що є сенс вийти із законодавчою ініціативою, де походження товару буде мати фіксований обов’язків відсоток оцінки для всіх державних замовлень! Особливо у складний для країни момент українські виробники мають отримати додаткову підтримку від держави, яка є великим закупівельником на ринку, - зазначила секретар Національної інвестради.

У продовженні зустрічі учасники обговорили також проблеми у отриманні інвестицій переробними підприємствами на території області на прикладі «Астарти». Коли попри наявність «інвестиційної няні» підприємство більшість проблем все ж таки вирішувало самостійно. Також озвучили низку проблем, які виникають при перевезенні готової продукції "Укрзалізницею".

За результатами зустрічі будуть напрацьовані рекомендації, які у подальшому можуть стати законопроектами та змінити інвестиційний клімат в Україні.

Нагадаємо, Національна інвестиційна рада є дорадчим органом Президента України. Нацрада опікується стратегією залучення інвестицій в Україну та покращенням інвестиційного клімату.

Нагадаємо, ми розповідали вам, як у Полтаві попри воєнний час двоє братів відкрили та розширили масажну студію, до якої люди приходять, щоб позбутися стресу.

Щоб оперативно стежити  за перевіреними новинами підписуйтеся на наш Telegram



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW