"Цій категорії українців зменшать зарплату": названо групу людей, яка постраждає через дефіцит у держбюджеті



В Україні ухвалили рішення зменшити зарплати деяких правозахисників. Це пов'язано з дефіцитом у держбюджеті та необхідностю оптимізації видатків, які покривають міжнародні партнери.

Як інформує "biz.today.ua", тепер поліцейські, які несуть службу в тилу, можуть розраховувати на доплату, яка не перевищує 10 тисяч гривень.

Після початку повномасштабної війни Кабмін підвищив заробіток військовослужбовцям та поліцейським. Особи, які безпосередньо перебувають на передовій, а також служать у зоні активних бойових дій, почали отримувати по 100 тисяч гривень доплати на місяць. Премія для решти становила 30 тисяч гривень. Таким чином, українських захисників мотивували та врегулювали питання з низькими заробітними платами, яке неодноразово порушувалося.

З 1 лютого додаткову виплату поліцейським, які несуть службу в тилу, зменшили до 10 тисяч гривень. Вона може бути й нижчою, залежно від специфіки роботи, яку вони виконують.

Відповідно до наказу МВС, зазначена винагорода є додатковим одноразовим видом грошового забезпечення, що надається у період дії воєнного стану.

Виплати по 10 тисяч гривень на місяць нараховуються пропорційно до часу проходження служби. Таким чином, зазначені суми не є стабільною доплатою.

Також стало відомо, що чиновники звузили список повноважень, які належать до безпосередньої участі у бойових діях та дають право на отримання 100 тисяч гривень на місяць.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW