Стало відомо, коли танки Leopard 2 прибудуть до України



Борис Пісторіус відвідав із візитом Київ – уперше на посаді голови Міноборони. Він пообіцяв Зеленському, що танки Leopard 2А6 прибудуть до України наприкінці березня.

Про це повідомляє сайт 056.

Своїм візитом Пісторіс намагався показати й відзначити солідарність уряду Німеччини Збройними силами України.

"Лише з глибокою повагою можна ставитися. Німеччина вже багато зробила, але ми хочемо і надалі надавати підтримку", – запевнив міністр оборони Німеччини.

Володимир Зеленський зазначив, що Україна спроможна деокупувати свої території, і то найближчим часом. Але тривалість цього часу залежить від коаліції держав на підтримку України.

"Останні рішення щодо батареї "Патріот" і рішення щодо постачань "Леопардів" – важливе для нас рішення. "Мардери", які точно будуть гарантувати зміцнення і наповнення наших бригад, тому що дійсно дефіцит і бронетехніки, дефіцит артилерії", – сказав Зеленський.

Зазначимо, що Данія, Німеччина та Нідерланди об'єднають кошти для відновлення не менше 100 наявних у них у розпорядженні старих танків Leopard 1 з подальшою передачею Україні, йдеться у спільній заяві Берліна, Копенгагена та Амстердама, опублікованій у вівторок.

Представники трьох країн заявили, що найближчими місяцями Україна отримає не менше 100 танків Leopard 2A5, а також навчання, матеріально-технічну підтримку, запасні частини та боєприпаси до них.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW