Басков, Боярскій, Білан... Канада запровадила додаткові санкції проти 38 осіб і 16 організацій, причетних до поширення російської пропаганди



Канада запровадила додаткові обмежувальні заходи проти 38 людей, серед яких співаки, актори й журналісти, і 16 організацій, причетних до поширення російської пропаганди й дезінформації. Про це в п’ятницю оголосила міністр закордонних справ Мелані Жолі, пише пресслужба канадського уряду.

"Війна президента Владіміра Путіна в Україні заснована на брехні й маніпуляціях. До російських операцій з дезінформації залучили знаменитостей і так звані новинні організації, щоб повторювати тези Кремля й спробувати виправдати звірства, які відбуваються по всій Україні. Це призвело до утворення хибної підтримки російського режиму й продовження страждань мільйонів невинних українців", – йдеться в заяві уряду.

Серед юридичних осіб, які потрапили під нові санкції Канади, зокрема, міжнародне інформаційне агентство "Россія сєгодня", гендиректором якого є Дмітрій Кісєльов, а головним редактором – Маргаріта Сімоньян. Медіагрупа об’єднує такі пропагандистські ЗМІ, як РІА "Новості", "Україна.ру", "ІноСМІ", PRIME, Baltnews, Arctic.ru та інші.

У список потрапили й суб’єкти United World International і Foundation for Fight Against Repression, тісно пов’язані з власником ПВК "Вагнер" Євгєнієм Прігожиним.

Перелік підсанкційних росіян доповнили артисти Ніколай Басков, Міхаіл Боярскій, Діма Білан, Ніколай Расторгуєв, Надєжда Бабкіна, Олєг Газманов, Поліна Гагаріна, Іріна Аллєгрова, Ларіса Доліна, Максім Авєрін, Марат Башаров, Міхаіл Галустян; журналісти Андрєй Колєсніков, Сєргєй Брільов, Андрєй Норкін та понад два десятки інших "агентів російської дезінформації".

"Канада вживає активних заходів для боротьби з російською дезінформацією в межах своїх зусиль з підтримки України. Культурні ікони й медіа-організації не мають вільно використовувати свій статус для просування неправди й невиправданої підтримки війни Путіна", – наголосили в канадському уряді.

Там додали, що нові обмеження враховують зусилля США, Британії, України та Європи, й висловили намір продовжити співпрацю з міжнародними партнерами для посилення тиску на РФ.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW