Польща з 1 березня запроваджує нові правила в'їзду українців



З 1 березня українцям, які користуються у Польщі соціальними правами, при в'їзді до країни буде необхідно пред'явити документ diia.pl.

Про це пише "Дзеркало тижня" з посиланням на посольство України в Польщі.

Електронний документ пред'являється польським прикордонникам, щоб не втратити статус PESEL UKR, що дозволяє отримувати виплати та послуги на території країни. 

"Щоб уникнути втрати статусу PESEL UKR у зв’язку з виїздом з території Польщі на термін, менший за 30 днів, іноземець, який повертається до Польщі, повинен повідомити співробітника Прикордонної служби, який здійснює паспортний контроль, про намір в’їхати у зв’язку з використанням права тимчасового захисту в Польщі та щоразу показувати електронний документ diia.pl (навіть якщо іноземець їде на роботу до Польщі чи з іншою метою, але при цьому він користуватиметься захистом у Польщі)", - йдеться в повідомленні.

Як підкреслили в дипломатичному представництві, в’їзд на територію Польщі без повідомлення про вищезазначені обставини або без пред’явлення електронного документа diia.pl може призвести до того, що дані іноземця не будуть включені до реєстрів, на основі яких надається статус PESEL UKR, і який пов’язаний з численними соціальними правами.

За даними порталу VisitUkraine, нове правило запрацює з 1 березня.

Наявність PESEL UKR дозволяє українцям отримувати соціальні виплати, користуватися державними медичними послугами, офіційно працювати й навчатися.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW