Перша партія з 60 американських БМП Bradley вже в дорозі до України



У рамках військової допомоги Сполучені Штати відправили до України першу партію бойових машин Bradley.

Про це повідомила на своєму офіційному сайті Defense Visual Information Distribution Service – служба розповсюдження візуальної інформації міністерства оборони США.

Зазначають, що вантаж містить понад 60 американських БМП. Він залишив береги Північного Чарльстона, штат Південна Кароліна, минулого тижня.

У відомстві наголосили, що американські БМП забезпечать українським силам додаткові наступальні можливості. А також оборонятимуть кордони від незаконного вторгнення росії.

"Ситуація в Україні дійсно вивела на перший план важливість матеріально-технічного забезпечення та складність проєктування та підтримки потужності", – сказала пані генерал Жаклін Ван Овост ,командувач Транспортного Командування Збройних сил США.

Вона також зазначила, що постачання було б неможливе без допомоги союзників.

"Наша підтримка України була б неможливою без міцних відносин, які ми маємо з нашими союзниками та партнерами, що забезпечили доступ, базування та переліт для полегшення доставлення допомоги", – наголосила Жаклін Ван Овост.

Контролювала завантаження БМП підполковник армії Ребекка Д'Анджело, командир 841-го транспортного батальйону, яка зазначила, що Бредлі дуже важливі для України, оскільки війна триває.

"Бредлі – це дуже потужний автомобіль, який ми надаємо українцям. Сподіваюся, це збільшить їхні можливості, щоб забезпечити просування вперед на полі бою та відновити втрачені позиції, маючи обладнання, яке відповідає або перевищує те, що є у росіян", – сказала Ребекка Д'Анджело.

Нагадаємо, Bradley – бойова броньована машина, яка перевозить піхоту в зоні бойових дій і веде допоміжний вогонь.

Вона озброєна 25-мм автоматичною гарматою M242 Bushmaster. Споряджений боєкомплект складає 300 снарядів, возимий — 600. В арсеналі БМП — бронебійні підкаліберні та осколково-фугасні боєприпаси.

Також Bradley має пускову установку ПТРК TOW. Додаткове озброєння — спарений з гарматою кулемет M240C.

Окрім США M2 Bradley стоїть на озброєнні Греції, Хорватії, Саудівської Аравії та Лівану.

Українські військові активно навчаються керувати БМП Bradley, які входять до пакета військової допомоги США. Бойові навчання проходять у Німеччині.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW