"Росіяни доручили йому збирати персональні дані мешканців окупованих територій": на Харківщині СБУ викрила колаборанта, - ФОТО



У Харківській області СБУ повідомила про підозру черговому колаборанту.

Служба безпеки викрила ще одного колаборанта у результаті стабілізаційних заходів на деокупованій території області. Про це повідомили у прес-службі Управління СБУ у Харківській області.

За даними слідства, зловмисником виявився мешканець селища Великий Бурлук, який на початку повномасштабного вторгнення добровільно співпрацював з ворогом та обійняв посаду у незаконному органі влади.

Силовики встановили, що чоловік незаконно обійняв посаду "виконувача обов'язків спеціаліста сектору діловодства Великобурлуцького територіального управління", створеного окупаційною владою на території Куп’янського району. Перебуваючи на цій псевдопосаді колаборант реєстрував кореспонденцію та звернення громадян.

Також рашисти доручили йому збирати персональні дані мешканців окупованих населених пунктів, маскуючи це під виглядом оформлення довідок для одержання "гуманітарної" допомоги від ворога. Ці довідки мешканці використовували для перетину російських блокпостів, щоб виїжджати за межі місця постійного проживання.

Наразі чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

"Росіяни доручили йому збирати персональні дані мешканців окупованих територій": на Харківщині СБУ викрила колаборанта, - ФОТО, фото-1

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW