У Львові медики врятували вагітну та її немовля



У вагітної жінки виявили хірургічну патологію, тому команди хірургів та акушер-гінекологів лікарень Першого медоб'єднання Львова працювали спільно.

30 січня у пресслужбі Львівської міськради повідомили, що команди хірургів та акушер-гінекологів дорослої та дитячої лікарень Першого медоб'єднання Львова працювали спільно, щоб врятувати вагітну та її немовля. Операція тривала три години та пройшла без ускладнень.

32-річна Анна Родик мешкає у Львові. Вона готувалась до народження своєї другої дитини. Якось увечері відчула раптовий біль у верхній частині живота і викликала "швидку", яка привезла її до лікарні.

"Лікарі невідкладно взялись обстежувати пацієнтку та виявили, що у неї – спайкова кишкова непрохідність. Причина цьому – видалений раніше апендицит, після чого в ділянці втручання почали формуватись спайки, тобто, зрощення тканин. При такій важкій патології їжа перестає просуватись кишечником та швидко спричиняє некроз – відмирання тканин. Далі – важкі ускладнення та сепсис.

Цього разу стан загрожував життю не лише матері, але й дитини в її лоні. Ситуацію погіршувало й те, що дитина стала менш рухливою. Тому після низки консультацій, медики вирішити, що жінку треба невідкладно оперувати і рятувати маля та саму вагітну. Ще 20 хвилин і акушер-гінекологи пологового відділення допомогли з'явитись на світ здоровому хлопчику. Відтак, хірурги одразу взялись оперувати кишкову непрохідністю жінки. Під час втручання спеціалісти розділили спайки кишок, тобто склейки, та повернули кишківник у правильне положення.

Операція тривала три години та пройшла без ускладнень. Після чотирьох днів в реанімації, пацієнтку перевели в стаціонар. Зараз вона готується до виписки та з нетерпінням чекає на зустріч із своїм синочком. Його вона зможе взяти на руки лише за декілька тижнів", - йдеться у повідомленні. 

Львівські медики врятували вагітну та її немовля, Фото: пресслужби Львівської міськради

Львівські медики врятували вагітну та її немовля, Фото: пресслужби Львівської міськради

Читайте також: У львівському "Охматдиті" запрацював Центр виходжування новонароджених та недоношених дітей

Фото на головній: пресслужби Львівської міськради



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW