В Запоріжжі художник розмальовує уламки ворожих ракет, щоб зібрати гроші для ЗСУ, - ФОТОРЕПОРТАЖ



У приміщенні Запорізького художнього музею відкрилась виставка художника Вадима Міткова. В якості холсту він використовує уламки ворожих ракет, снарядів, тубуси від протитанкових комплексів. Роботи митця продають на аукціонах місцеві волонтери, які допомагають захисникам Запорізького напрямку.

Про це повідомляє 061.

На виставці представлено близько 45 робіт художника, всього ж він таких «картин» намалював вже більше 80. Маленькі уламки Вадим Мітков здебільшого розмальовує спонтанно і сюжет з'являється в процесі робти, а малюнки на тубусах він продумує і спочатку створює ескіз.

Одна з улюблених робіт у автора – картина на міні «Рівновага». Мітков довго думав, що зобразити на такій незвичній поверхні. Єдина частина сюжету, яка з’явилась майже одразу – крихка Земля.

- Начал рисовать хрупкую землю, а вот там, где крылатые части, там пошел как бы огонь и так получилось, что землю подогревают снизу огонь, который в любой момент может ее сжечь. Ну это огонь агрессии, огонь войны, огонь глупости человеческой, которая может выразится в таких действиях, в разрушении. А на другой стороне этой же мины молящаяся девушка, она сложила руки, тот же огонь в районе сердца предполагается. И тот же огонь, который на той стороне мог сжечь планету, здесь у нее между рук он горел как свет добра любви, который наоборот эту же планету поддерживает, - каже автор.

Уламки ракет та снарядів художнику привозять від військових волонтери волонтерського об’єднання «Що ти, дядя». Роботи Міткова вони продають на аукціонах, а кошти від продажу йдуть на допомогу захисникам.

- Так я к ми трохи вміємо в гроші, ми їх збираємо, то ми об’єднали зусилля і зараз працюємо разом. Рації ми купили на 800 тисяч гривень і в цих грошах є роботи Вадима. Наші подальші автівки, рації, тепловізійніприціли та тепловізори – в цьому всьому будуть роботи Вадима. Зараз в нас готується аукціон в Данії, туди вже поїхали кілька робіт, готуємо виставку і аукціон в Британії, сказала на відкритті виставки волонтерка Віолета Бородіна.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW