Відділення Чернігівської міської лікарні №3 ремонтують за гроші, зібрані під час матчу «Динамо»-«Евертон»



Відбудували стіни, покрівлю, засклили вікна, замінили проводку. Чернігівська міська лікарня №3 відбудовує зруйноване росіянами у березні 2022 року рентгенологічне відділення. Кошти на це передала організація «United24» — футбольний клуб «Динамо-Київ» проводив благодійні матчі у Європі, щоб зібрати гроші для лікарні, повідомляє «Суспільне Чернігів».

Робітники кладуть плитку в приміщенні, де має бути рентген-діагностичний корпус чернігівської лікарні №3.

До повномасштабного вторгнення тут приймали до сотні людей за день. Будівля постраждала під час обстрілу 13 березня 2022 року, пригадує гендиректор міської лікарні №3 Віктор Янголь.

Гендиректор міської лікарні №3 Віктор Янголь

«Пошкоджено повністю половина корпусу, дах, опорні стіни, панелі, обладнання. Повністю знищено комп'ютерний томограф, частково пошкоджено рентгенівське обладнання, пошкоджена фотолабораторія».

За словами Віктора Янголя, попри пошкодження, лікарня продовжила працювати.

«В нас є мобільні рентгенапарати, ми отримали їх під час надання допомоги ковідним пацієнтам, вони стоять на поверхах у відділеннях, і роблять на поверхах знімки, фотолабораторію обладнали у приміщенні на другому поверсі. Були пропозиції — якщо не будуть знайдені чималі кошти, то буде консервація цього приміщення. Але дякувати добрим людям, і тим, хто відгукнувся на наші прохання надати допомогу на відновлення корпусу».

Пошкоджене обстрілами відділення Чернігівської міської лікарні №3
ФОТО: Суспільне ЧернігівПошкоджене обстрілами відділення Чернігівської міської лікарні №3
ФОТО: Суспільне Чернігів

Гроші на відбудову корпусу надала організація «United24». Футбольний клуб «Динамо-Київ» проводив благодійні матчі у Європі, щоб зібрати гроші на відбудову чернігівської лікарні. За словами гендиректора лікарні, зібрали понад десять мільйонів гривень. Перший транш у майже п'ять з половиною мільйонів медзаклад вже отримав. З листопада 2022 року розпочалися ремонтні роботи.

Керівник підрядної організації Володимир Павленко, ФОТО: Суспільне Чернігів

Керівник підрядної організації Володимир Павленко, ФОТО: Суспільне Чернігів

«Важко було з’єднати цегляну кладку, тому що стіни трошки розійшлися, і важко було, не в сезон робити покрівлю. В грудні покрівлю ніхто не робить. Вже зробили зовнішні стіни, перекриття, повністю зроблена покрівля», — говорить керівник підрядної організації Володимир Павленко.

За його словами, роботи виконані більш ніж на половину. Зараз там працює більше ніж 20 будівельників, і планують завершити ремонт приміщення у березні.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW