У Хорольській громаді попрощалися з двома полеглими військовими



28 січня у Хорольській громаді попрощалися з Артемом Карпенком та Віталієм Ганагою, які загинули на війні з російськими окупантами.

Про це повідомили у Хорольській міській раді.

Чин похорону над полеглими воїнами відбувся у Хоролі, на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Літію за упокій душ Артема та Віталія провів священнослужитель протоієрей Петро-Павлівського храму Полтавської єпархії Православної Церкви України Василь Ліпший. Слова співчуття висловили міський голова Сергій Волошин, секретар міської ради Юлія Бойко та начальник першого відділу Лубенського РТЦК та СП, підполковник Дмитро Чернець.

У Хорольській громаді попрощалися з двома полеглими військовими, фото-1

23 січня 2023 року загинув мешканець села Покровська Багачка Хорольської міської територіальної громади Артем Олександрович Карпенко.

Він народився 14 червня 1997 року в селі Покровська Багачка. Після закінчення 8 класів загальноосвітньої середньої школи, продовжив навчання в Полтавському ліцеї. Освоїв професію електрозварювальника, повернувся у село і за фахом працював у місцевому господарстві СВК “Багачанський”. 1,5 роки прослужив у лавах армії, у Національній гвардії України. Строкову військову службу проходив в Одесі. Згодом здобув ще одну робітничу професію плиточника-лицювальника, працював у будівельній сфері в Києві.

Був призваний на військову службу по мобілізації 31 серпня 2022 року Лубенським РТЦК та СП м.Лубни. Проходив спеціалізовану воєнну підготовку в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, більш відомого як “Яворівський військовий полігон” на Львівщині. Отримав звання старшого солдата і виконував військовий обов’язок на посаді стрілець-санітар 2-го відділення 2-го взводу 10-ої роти 4-го аеромобільного батальйону 77-ої окремої аеромобільної бригади у складі Десантно-штурмових військ ЗСУ. Брав участь у бойових діях по обороні опорних пунктів східних ліній фронту в селі Староварварівка Олександрівської селищної громади Краматорського району Донецькогої області та Краматорська.

Загинув внаслідок артилерійського обстрілу поблизу селища міського типу Красна гора Бахмутського району Донецької області.

Поховали воїна на кладовищі у селі Покровська Багачка.

У Хорольській громаді попрощалися з двома полеглими військовими, фото-2

26 січня 2023 року поблизу села Торське Краматорського району Донецької області загинув Ганага Віталій Олегович – солдат, стрілець 1-го відділення 2-го взводу 3-ої роти 1-го батальйону 80-ої окремої десантно-штурмової бригади у складі Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Він народився 20 березня 1993 року в Хоролі. Після закінчення 9 класів Хорольської гімназії вступив до Хорольського агропромислового коледжу і отримав диплом молодшого спеціаліста за спеціальністю “технік-механік”. Строкову службу в армії не проходив. 30 червня 2022 року був призваний на військову службу по мобілізації першим відділом Лубенського РТЦК та СП.

Полеглому воїнові було 29 років.

Його поховали у Хоролі на Алеї Слави.

У Хорольській громаді попрощалися з двома полеглими військовими, фото-3

Нагадаємо, 28 січня у Пирятинській громаді прощалися з 21-річним Олександром Аржановим.

У Хорольській громаді попрощалися з двома полеглими військовими, фото-4

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW