Наживалися на бійцях та родинах військових: на Вінниччині викрили шахраїв, які «працювали» з колонії



На Вінниччині викрили шахраїв, які перебуваючи за ґратами обдурювали військових та їх родичів. Зловмисники “працювали” за чіткими схемами, на яких вони заробляли до 100 тисяч гривень в день.

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Організували злочинний бізнес четверо засуджених. Допомагали їм шестеро спільників, які перебували на волі у Вінницькій, Чернівецькій та Житомирській областях. 

Крім обману за давно відпрацьованими схемами з продажу неіснуючих товарів, зловмисники почали придумали й нові, більш “прибуткові”. Зокрема, вони створювали у соцмережах фейкові акаунти військових, які за винагороду можуть допомогти звільнити з полону або розшукати безвісно зниклих на фронті. Також зловмисники “продавали”, у тому числі й військовим, генератори та техніку для потреб фронту за заниженими цінами. 

Також шахраї надавали вказівки спільницям на волі. Жінки знайомилися з військовими у соцмережах та під час спілкування видурювали гроші на нібито лікування хворих дітей і родичів, а також розв’язання побутових проблем та інше.

Вік причетних до злочинів засуджених чоловіків від 28 до 30 років. Один із них відбуває покарання за умисне вбивство. Серед спільників - чотири жінки та двоє чоловіків, проживають у трьох областях України, наймолодшій із яких 26 років, а найстаршій 55 років.

За місцями відбування покарання засуджених та їхніх спільників провели обшуки. Правоохоронці знайшли та вилучили мобільні телефони, SIM-карти, банківські картки, чорнові записи, гроші та інші речові докази протиправної діяльності.

Триває досудове розслідування. Шахраям загрожує до восьми років в’язниці.

Джерело: https://vinbazar.com/



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW