Масована ракетна атака: що відбувається в Україні зараз, - ОНОВЛЮЄТЬСЯ



Сьогодні, 26 січня, ранок в Україні в черговий раз почався із сигналу повітряної тривоги. Росія здійснила пуск ракет у напрямку багатьох регіонів. Ціллю країни-терориста, як завжди, були об'єкти критичної інфраструктури. Журналіст 048.ua з'ясовував, які наслідки мав новий масований ракетний обстріл України. 

Через загрозу ракетної атаки у Києві, Київській, Одеській та Дніпропетровській областях приблизно з 8 години ранку почали застосовуватися екстрені відключення світла. Як пояснили енергетики, це вимушений превентивний крок, який дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури при обстрілах.

09:30: "Очікуємо понад 30 ракет, ворог надає більшої уваги центру України", – речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

10:00: Через знеструмлення окремих ділянок по Україні 2 із 70 рейсів Укрзалізниці затримуються на 30 хвилин і більше. Ситуація на всіх вокзалах країни наразі контрольована, є резервне енергопостачання.

Одеська область

Повітряну тривогу в регіоні оголосили о 7:20. Незабаром начальник Одеської ОВА Максим Марченко звернувся до мешканців області із попередженням про намір ворога нанести масований ракетний удар по Україні із застосуванням авіації та кораблів.

Пізніше одеська мерія повідомила про призупинення роботи міського електротранспорту, трамваї та тролейбуси повернулися у депо. 

За даними телеграм-каналів, перший вибух на Одещині почули біля дев'ятої години ранку. За 10 хвилин повідомили про ще один "прильот", а о 9:40 у соцмережах писала про ще кілька вибухів. 

Масована ракетна атака: що відбувається в Україні зараз, - ОНОВЛЮЄТЬСЯ, фото-1

У той самий час у мешканців Одеси зникли вода та опалення, погіршився мобільний зв'язок.

10:20: За даними голови Одеської районної військової адміністрації Юрія Крука, є пошкодження двох об‘єктів енергетичної інфраструктури Одещини. Постраждалих немає. Над територією Одеської області та зокрема Одеського району працює ППО.

10:40: "Енергетики вже приступили до ремонтних робіт, але усунення пошкоджень займе певний час. Також дав доручення начальникам районних військових адміністрацій підключити ВНС та КНС до генераторів, там де дозволяє їхня потужність, організувати підвоз води для мешканців та забезпечити роботу Пунктів Незламності", - повідомив начальник Одеської ОВА Максим Марченко.

Київ та область 

Київ зазнав чергового повітряного нападу ворога ще вночі. Рашисти атакували столицю кількома десятками баражуючих боєприпасів «Shahed». В повітряноному просторі було збито близько 15 ворожих БПЛА. Попередньо, без жертв та влучань в об’єкти інфраструктури.

Але вранці 26 січня атака продовжилася, проте вже ракетами. Сили ППО почали працювати з 9 години ранку.

Станом на 10:00: за інформацією начальника КМВА Сергія Попко, ворог випустив в напрямку Києва понад 15 крилатих ракет. Завдяки відмінній роботі ППО усі повітряні цілі були збиті.

10:07: Мер Києва Віталій Кличко повідомив про вибух у місті. 

10:22: "Вибухи пролунали в Дніпровському районі столиці. Всі служби слідують на місце. Деталі згодом", - Кличко.

Масована ракетна атака: що відбувається в Україні зараз, - ОНОВЛЮЄТЬСЯ, фото-2

10:40: За даними КМВА, внаслідок падіння частини ракети у Голосіївському районі є постраждалі. Інформація уточнюється. 

Пізніше Кличко уточнив, що в результаті влучання ракети в нежитлову забудову в Голосіївському районі є інформація про одного загиблого і двох поранених. Постраждалих госпіталізували медики.

Винницька область 

Ранок на Вінничині також розпочався під звуки вибухів. Як повідомив мер міста Сергій Моргунов о 9:00, йде повітряний бій, повітряні сили ЗСУ контролюють повітряний простір над Вінниччиною.

Станом на 10:00 від речника Повітряних сил Юрія Ігната є інформація про влучання ворожих ракет у Вінницькій області.

Житомирщина

Зранку у зв'язку із загрозою ракетного удару по об'єктах енергетичної інфраструктури України,  для збереження енергетичного обладнання, НЕК «УКРЕНЕРГО» застосувало превентивне відключення електроенергії з високовольтних центрів енергозабезпечення Житомирської область 

Відновлення електропостачання обіцяють після закінчення повітряної тривоги.

Мешканці регіони чули звуки вибухів. Як повідомив голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко - це планові роботи наших військових.

Львівська область 

Близько 9:30 голова Львівської обласної військової адміністрації повідомив про ракети, що летять у сусідній області та рухаються у напрямку Львівщини. Проте наразі немає інформації про роботу ППО чи "прильоти".

ОНОВЛЮЄТЬСЯ



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW