Розчленував тіло, вивіз рештки за межі міста і закопав: у Харкові 80-річний пенсіонер сокирою жорстоко вбив нового знайомого, - ФОТО



У Харкові пенсіонер жорстоко вбив нового знайомого.

21 січня до чергової частини відділу поліції Немишлянського району Харкова звернулася 45-річна жінка. Про це повідомили у прес-службі Національної поліції у Харківській області.

Вона заявила, що виявила у квартирі за місцем мешкання батька тіло людини без голови та рук. Останній раз 80-річний чоловік виходив з нею на зв’язок кілька днів тому і більше ніяк про себе не нагадував. Донька вирішила навідатися до батька і побачила в його оселі моторошну картину.

Працівники слідчо-оперативної групи під час огляду місця події вилучили речові докази: одяг вбитого та можливі знаряддя злочину.

За фактом злочину слідчі відділу поліції №2 Харківського районного управління поліції №2 розпочали досудове розслідування та відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Працівники поліції під час відпрацювання території, прилеглої до місця вчинення злочину, провели поквартирне опитування мешканців багатопід’їздного будинку. Оперативники з’ясували, що батько заявниці напередодні події спілкувався з жителем району з сусіднього будинку. Поліцейські оперативно встановили місце мешкання 84-річного чоловіка і з’ясували, що він не з’являвся вдома вже два дні. Розтин тіла показав, що вбитим є саме цей громадянин. Батько заявниці, він же власник квартири, де сталося вбивство, відключив мобільні телефони і зник у невідомому напрямку.

Працівники поліції відпрацювали усі можливі місця, де міг переховуватися пенсіонер, перевірили коло його знайомих, родинні та дружні зв’язки, орієнтували на розшук наряди поліції та патрульних. Силовики виявили зловмисника на автобусній зупинці по вулиці Академіка Павлова при виїзді з Харкова.

Під час опитування підозрюваний пояснив слідчим, що вдень 19 січня зустрів по дорозі чоловіка, якого запросив до себе в гості. З новим знайомим вони пили алкоголь. Застілля затягнулося до вечора, в цей час між чоловіками виникла сварка. Гість розлютив хазяїна квартири і той вдарив його кілька разів сокирою в обличчя, після чого спокійно пішов спати. Вранці наступного дня зловмисник побачив, що накоїв, та вирішив позбавитися тіла. Щоб приховати сліди злочину, він розчленував і наступного дня вивіз частини тіла на тачці за межі Харкова та закопав їх на території садової ділянки. Після цього зловмисник мав намір виїхати на територію іншої області, а потім покинути межі України, але був затриманий працівниками карного розшуку.

Поліцейські виявили частини тіла вбитого в тому місці, де вказав затриманий. Чоловіку повідомили про підозру у вчиненні умисного вбивства. Відповідно до санкції статті пенсіонер може провести за ґратами до 15 років.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW