Ціни на овочі та фрукти на Оптовому ринку Кривого Рогу, - ФОТО



Тепла погода у січні вплинула на кількість позицій на Оптовому ринку Кривого Рогу. Якщо в сильні морози на ринку були поодинокі продавці, які більшість товару тримали в теплі, то сьогодні, завдякі теплій погоді, збільшилась кількість продавців та пропозицій на Оптовому ринку. Але варто зазначити, що нещодавні морози вплинули на ціну овочів та фруктів. Більшість з них подорожчали.

Кореспондент 0564.ua відвідав Оптовий ринок Кривого Рогу, щоб дізнатись ціни на овочі та фрукти.

Картопля

На Оптовому ринку продають картоплю різних сортів: Ред Леді, Белла Росса, Арізона, Рів'єра, Королева Анна, Репанка та інші.

Середня ціна на картоплю - 8 гривень за кілограм.

Також є варіанти по 7 гривень за кілограм.

На ціну впливають розміри картоплі. Найдешевша картопля у грудні коштувала по 6 гривень за кілограм, отже ціни на картоплю зросли на 1 гривню за кілограм або на 17%.

До речі, ціна на картоплю до повномасшабного вторгнення на цьому ж ринку стартувала від 6 гривень за кілограм, а найдорожчу продавали по 9 гривень за кілограм.

Цибуля

Цибуля тут, у порівнянні з груднем залишилась без змін. Придбати її можна за 28 гривень за кілограм. Біла та синя цибуля коштує 28 гривень за кілограм, що на 7 гривень дешевше, ніж коштувала у грудні. 

Для порівняння: на початку минулого року цибулю на Оптовому ринку продавали по цінах від 5 до 10 гривень.

Капуста

Найдешевша капуста на Оптовому ринку, у порівнянні з початком грудня, виросла в ціні на 2 гривні - її ціна 12 гривень за кілограм.

Отже ціна на капусту з минулого року не змінилася - у січні 2021 року її також продавали тут по 12 гривень за кілограм.

Морква 

Моркву на Оптовому ринку продають від 14 до 22 гривень за кілограм. Максимальна ціна овочу у грудні - 25 гривень за кілограм.

Вартість моркви, у порівнянні з початком минулого року зріс не суттєво. У січні 2022 корисний овоч коштував 12 гривень за кілограм.

Буряк

В порівнянні з початком грудня буряк подорожчав на 1 гривню і коштує 11 гривень за кілограм. Максимальна ціна на цей овоч - 15 гривень за кілограм.

Яблука

На Оптовому ринку Кривого Рогу яблука продають від 13 до 15 гривень за кілограм. Ціна залежить від сорту та смакових і зовнішніх характеристик яблука. Корисний фрукт подорожчав в ціні на більше ніж 55% у порівнянні з початком грудня.

Інші овочі та фрукти

Також на Оптовому ринку продають тепличні помідори. Їх ціна залежить від сорту - 50-65 гривень за кілограм. Тепличні огірки обійдуться у 60 гривень за кілограм. Редис можна придбати по 40 гривень за кілограм, а часник - 120 гривень за кілограм. 

Грузинські мандарини продають по 50 гривень за кілограм. Інші сорти мандарин продають від 60 до 65 гривень за кілограм. Хурму можна придбати по 85 гривень за кілограм, а кілограм гранатів обійдеться у 70 гривень за кілограм.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW