У 2022 році українське підпілля ліквідувало 12 політиків-зрадників та 7 правоохоронців-колаборантів, - ІНФОГРАФІКА



У 2022 році українське підпілля здійснило низку успішних операцій. Ліквідовано щонайменше 12 політиків-зрадників та 7 правоохоронців-колаборантів. Більшість зрадників знищили на Херсонщині та Запоріжжі.

Про це пише "ЧЕСНО".

Ліквідовані державні зрадники були представниками проросійських заборонених партій: ОПЗЖ, "Блоку Володимира Сальдо", Опоблоку, "Русі Єдиної", КПУ, "Держави". Також у список ліквідованих потрапили один представник "Нашого краю" та нардеп "Слуги народу", який у минулому був "регіоналом".

Для українського підпілля і ЗСУ найбільш результативними місяцями були серпень та листопад. Чотирьох зрадників ліквідували в серпні, а також скоїли три замахи. 

У листопаді ліквідували трьох зрадників, зокрема самопроголошеного голову Якимівської селищної ради Максима Зубарєва та заступника голови Херсонської окупаційної адміністрації Кирила Стремоусова, який очолив топ-10 держзрадників 2022 року.  

 У 2022 році українське підпілля ліквідувало 12 політиків-зрадників та 7 правоохоронців-колаборантів, - ІНФОГРАФІКА, фото-1

Правоохоронців-колаборантів ліквідовували переважно за допомогою вибухівки. Найбільше правоохоронців вдалося ліквідувати на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. 

 У 2022 році українське підпілля ліквідувало 12 політиків-зрадників та 7 правоохоронців-колаборантів, - ІНФОГРАФІКА, фото-2

"Політична пам’ять має зберігати інформацію не лише про живих, а й про мертвих зрадників. Історія не має забувати їхні імена. Громадяни повинні пам’ятати про те, що вони зробили для допомоги ворогу, який здійснює геноцид нашого народу", — наголошує лідерка Руху ЧЕСНО Віта Думанська.

Насправді ліквідованих держзрадників може бути більше. У Реєстрі держZрадників створена окрема рубрика "Мертві". З огляду на те, що окупанти періодично поширюють недостовірну інформацію, Рух ЧЕСНО вносить у цей список тих зрадників, чию смерть підтвердили офіційні джерела.

Раніше Рух ЧЕСНО робив аналіз успішних і фейкових замахів та повідомляв, кого і в який спосіб знищило наше підпілля, а на кого оголошено посилене полювання. Рух ЧЕСНО досліджував, як формувався інформаційний спротив в Україні, у своєму матеріалі "Бий окупанта".

Рух ЧЕСНО продовжує шукати колаборантів і закликає всіх долучатися до наповнення реєстру. Надсилайте інформацію про тих, хто допомагає окупантам або підтримує ідеї рашизму, на пошту [email protected] або заповніть онлайн-форму. Відомості про особу, яка надсилає інформацію про потенційного зрадника, конфіденційні та ніде не будуть оприлюднені.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW