На Чернігівщині чоловіка засудили до 15 років за зґвалтування неповнолітньої



15 років ув‘язнення, – такий вирок ухвалив Чернігівський апеляційний суд щодо 25-річного мешканця Прилуцького району за зґвалтування 13-річної дівчинки. Про це повідомляє Чернігівська обласна прокуратура.

У ході судового розгляду встановлено, що протягом липня-вересня 2021 року чоловік, з метою задоволення власної статевої пристрасті, вчиняв дії сексуального характеру щодо малолітньої особи, в тому числі неприродним способом.

Засуджений використовував безпорадний стан дитини, яка внаслідок малолітства не могла усвідомлювати сутність та значення вчинюваних щодо неї дій та чинити адекватний опір.

Чоловік своєї вини не визнав, свої дії протиправними не вважав, посилаючись на добровільну згоду малолітньої.

Ічнянський районний суд призначив чоловіку покарання у виді 9 років позбавлення волі, який пізніше оскаржила прокуратура в Чернігівському апеляційному суді.

Зрештою судове рішення першої інстанції скасували та увалили новий вирок – 15 років позбавлення волі.

15 років ув’язнення за зґвалтування дитини – апеляційну скаргу прокурора задоволено

Також апеляційний суд знайшов обґрунтованими доводи прокурорів щодо включення інформації про засудженого до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW