Ліміти перевищені вже в 11 регіонах: які графіки відключень світла діють в Дніпрі та області



​​14 січня ворог знову обстріляв об’єкти енергетичної інфраструктури. Наслідки усуваються. Станом на 12:00 годину споживання електроенергії нижче, ніж учора, через потепління та вихідний день.

Про це повідомляє редакція 056. 

В НЕК Укренерго повідомили, що водночас дефіцит потужності в енергосистемі зберігається, найбільше – у ранкові та вечірні години. Нагадуємо, що це наслідок масованих ракетних та дронових атак росіян по енергетичній інфраструктурі. 

До всіх областей доведені ліміти споживання, які діють протягом всієї доби – з 00:00 до 24:00. Наразі ліміти перевищені вже в 11 областях, внаслідок чого застосовані аварійні відключення. 

В компанії нагадали, що кожний оператор системи розподілу (перелік тут http://bit.ly/3tGVpah) у своєму регіоні складає графіки планових погодинних відключень, які мають забезпечувати споживання області на рівні доведеного ліміту. Перевищення лімітів призводить до ризиків створення аварійних ситуацій в енергосистемі. Тому для їх попередження застосовуються аварійні відключення.

Українців просять, розумно споживати електроенергію, користуйтеся енергоємними приладами почергово.

В ДТЕК Дніпровські електромережі повідомляють, що в Дніпрі та області відбуваються екстрені відключення світла (СГАВ).

Графіки стабілізаційних відключень, які складені раніше, наразі не діють.

Перевірити наявність поточних відключень можна тут.

Енергетики ДТЕК разом зі спеціалістами НЕК «Укренерго», іншими екстреними службами й органами державної влади роблять все можливе для скорішої стабілізації ситуації.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW