Повістки можна надсилати навіть із платіжками за комуналку: що говорить адвокат про мобілізацію в Україні



В Україні вже нікого не здивуєш роздачею повісток на вулиці. Рейди проводять біля магазинів, біля кав'ярень і, навіть, перекривають вулиці, зупиняючи автомобілі.

Як не дивно, винна в цьому не погана держава, а відсутність даних українців та інформації про те, який мобілізаційний ресурс є. Про це розповів адвокат і юрист Дмитро Бузанов.

Повістки разом із платіжками за комуналку

Усі вже знають, що немає певних місць, де можна і не можна видавати повістки.

Часто звучить аргумент, що якщо не передбачено конкретних місць згідно із законом, тоді й видавати можна де завгодно. У законах багато чого не передбачено. Тільки ось стаття 19 Конституції говорить, що чиновники повинні діяти саме в рамках того, що передбачено. Також можна висилати повістки з комунальними платіжками, - інформує Бузанов.

Україні необхідно підрахувати свій ресурс, а ось зробити це вкрай складно. Українці не оновлюють свої дані, не сповіщають про зміну місця проживання, роботи, хоча вони зобов'язані це робити.

Не можуть відстежити українців

Якщо людина працює неофіційно, або проживає без реєстрації, її не можна відстежити. Справи колишніх військових, поліцейських можуть загубитися. А от замість них на службу візьмуть людей без досвіду.

Саме тому військкомати активізувалися на вулицях.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW