Прикарпатка за хабар оформила інвалідність, аби син міг перетнути кордон



За 2 500 дол США жінка оформила інвалідність, щоб військовозобов’язаний син міг перетнути з нею кордон в якості супроводу.

Івано-Франківська обласна прокуратура повідомила групі осіб про підозру в організації незаконного переправлення військовозобов’язаного через державний кордон за підробленими документами ( ч.3 ст. 332, ч.ч.1,4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, з липня по вересень 2022 року троє спільників – матір військовозобов’язаного, лікар-хірург та працівниця управління соціального захисту – усували перешкоди та сприяли незаконному переправленню громадянина через державний кордон України, пише КУРС.

Прикарпатка за хабар оформила інвалідність, аби син міг перетнути кордон, фото-1

За 2 500 доларів США хірург склав виписки із неправдивими записами щодо лікування та медичних діагнозів жінки, видав письмове направлення на медико-соціальну експерту комісію, а соцпрацівниця надавала вказівки і організовувала рух документів для встановлення інвалідності.

Одержавши 2 групу інвалідності, жінка намагалася перетнути держкордон разом із своїм 28-річним сином в якості супроводжуючого. Їх викрили на пункті пропуску «Краківець» працівники правоохоронних органів.

У пресслужбі обласного управіління СБУ зазначають, що мешканка Калуського району звернулася до чиновниці і лікаря за допомогою в організації виїзду за кордон її сина, який підлягає призову за мобілізацією.

Чиновниця, котра працює на посаді начальниці одного з відділів управління соціального захисту населення Калуської міської ради, надала «клієнтці» необхідні консультації та допомагала отримати фейкову інвалідність. Посадовиця також організовувала зустрічі «замовниці» з лікарем.

Лікар, завідувач відділення однієї з Калуських лікарень, у свою чергу, підробив довідки про нібито наявність у жінки хвороби та подав їх на медико-соціальну експертну комісію для встановлення їй групи інвалідності.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW