Ніч феєрверків в Харкові та цілодобовий терор Донеччини: головне по регіонах



Розпочалася триста двадцять друга доба російського широкомасштабного вторгнення. Протягом минулої доби завдав 6 ракетних та 16 авіаційних ударів.

Редакція розкаже про ситуацію в країні.

За даними Генштабу ЗСУ війська рф здійснили понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі Харківської, Донецької та Херсонської областей.

Донеччина

Вночі та вранці росіяни вели обстріли у центральній частині Донецької області, на Донецькому напрямку знову найбільше постраждала Курахівська громада.

У місті Курахове ворог поцілив у підприємство – пошкоджено техніку та гараж.

У селищі Курахівка є пряме влучання у приватний будинок та двохповерхівку, ще три будинки пошкоджені частково.

В місті Авдіївка протягом ночі тривали хаотичні обстріли по всьому місту, а на ранок росіяни здійснили 2 артобстріли та завдали ракетного удару – за попередньою інформацією, без жертв.

Крім того, обстріли зафіксовано у Мар'їнській та Очеретинській громадах.

На Горлівському напрямку відбувалися періодичні обстріли околиць Часовоярської та Торецької громад.

На Лисичанському напрямку пізно вночі росіяни вдарили ракетами С-300 по місту Лиман – пошкодили школу. Минулося без жертв.

Окупанти гатили з "Градів", ЗРК "С-300", артилерії. Знищено та пошкоджено 12 цивільних об’єктів – 7 житлових будинків, гаражі, цивільне авто.

Дві ракети "С-300" ворог спрямував на Костянтинівку та Лиман. Є руйнування. За попередньою інформацією, цивільне населення не постраждало.

Найбільших атак зазнала Авдіївка. Росіяни 8 разів били по місту з артилерії та "Градів". Інформація щодо пошкоджень та постраждалих не надходила.

Внаслідок артилерійських обстрілів є поранений у селі Нетайлове. Також від ворожих обстрілів загинув 1 цивільний у Бахмуті, ще 1 людина в області отримала поранення.

Харків

У Харкові внаслідок нічного обстрілу та влучання у складське приміщення виникла пожежа на площі понад тисячу квадратних метрів.

«10 січня близько 23:00 ворог завдав ракетного обстрілу по місту Харкову. Одна з ракет влучила в одноповерхову складську будівлю, в результаті чого сталася пожежа на площі понад 1000 кв. м. Пожежу ліквідовано о 01:41. На місці події працювало 4 одиниці пожежно-рятувальної техніки та 25 чоловік особового складу ДСНС», - пресслужба ГУ ДСНС у Харківській області.

На місцях вибухів правоохоронці знайшли хвостові частини двох снарядів до РСЗВ «Смерч». Слідчі досі знаходять уламки від цих снарядів у великому радіусі від епіцентру вибухів - блок стабілізатора одного з них був знайдений біля метро Київська. Встановлено, що від одного зі снарядів загинув пес у приватній будівлі.

На Слобожанському напрямку за добу обстріляно райони 19 населених пунктів. Серед них – Соснівка, Зелене, Вовчанськ, Хатнє, Красне, Лопань, Красне Перше та Дворічна.

Сумщина

Сьогодні зранку з міномету обстріляно територію Зноб-Новгородської громади. Внаслідок обстрілу пошкоджено житловий будинок. Інформація про постраждалих уточнюється. Вчора за день росіяни завдали 33 удари по прикордонню Сумщини. Під обстрілами були Великописарівська та Есманьська громади. Великописарівську громаду ворог двічі обстріляв прикордоння із мінометів. Усього було 10 прильотів. Внаслідок обстрілу пошкоджено склади місцевої ферми та житловий будинок.

Запорізька область

За минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Гуляйполе, Залізничне, Мала Токмачка, Червоне, Павлівка, Кам'янське, Оріхів, Преображенка, Новоандріївка, Малинівка, Новоданилівка, Чарівне, Білогір'я, Ольгівське, Щербаки, Степногірськ, Приморське, Степове.

Надійшло 11 повідомлень про руйнування будинків та об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів.

Дніпропетровщина

росіяни тричі обстріляли Нікопольский район з важкої артилерії. У Марганці пошкоджені кілька будинків, промислове підприємство, автозаправка, магазин, газогін та електромережа. У Нікополі понівечили чотири будинки, виробничий цех приватного підприємства та лінії електропередач.

Луганщина

На Куп’янському напрямку вогневого ураження від росіян зазнали райони Новоселівського і Стельмахівки. На Лиманському напрямку під вогневий вплив потрапили Макіївка, Невське і Червонопопівка.

Миколаївщина

Вчора вдень на Миколаївщині силами та засобами протиповітряної оборони було збито російський безпілотний літальний апарат «Орлан-10». Вчора ввечері ворог реактивними системами залпового вогню вдарив в напрямку Очакова. Постраждалих немає. Протягом ночі ворог обстрілював з РСЗВ територію Куцурубської громади, випустивши понад 40 реактивних снарядів. Наслідки пошкоджень уточнюються. За попередньою інформацією – без жертв.

Херсонщина

Від артилерійських обстрілів постраждала цивільна інфраструктура 12 населених пунктів, зокрема: Антонівка, Веселе, Дудчани, Милове, Республіканець, Дніпровське, Золота Балка та Херсон.

Загалом окупанти 63 рази обстріляли область, Херсон – 24 рази. Окупанти атакували освітній заклад, дитячу обласну лікарню, приватні та багатоквартирні будинки. По регіону – 5 поранених.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW