У Полтаві пропонують назвати Першотравневий проспект на честь академіка Василя Тація



Першотравневий проспект у Полтаві пропонують перейменувати на проспект імені Тація Василя Яковича. Відповідну пропозицію подав до Полтавської міської ради депутат від «Рідного міста» Едуард Волков. Про це він повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

- До мене, як до депутата Полтавської міської ради, звернулася громадська організація «Асоціація випускників Національного юридичного університету України імені Ярослава Мудрого» з проханням ініціювати розгляд питання перейменування проспекту Першотравневого в місті Полтаві на нову назву – проспект імені академіка Тація Василя Яковича. Завдяки Василю Тацію в Полтаві на проспекті Першотравневому, фактично з нуля, був створений Полтавський юридичний інститут, який є осередком правничої освіти не тільки Полтавської області, - пояснив депутат у дописі.

Для довідки.Василь Якович Тацій (13 січня 1940 – 28 вересня 2022 ) – уродженець міста Полтава, почесний громадянин міста, Герой України, почесний ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, академік Національної академії наук України, академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України, кавалер 8-ми орденів.

У Полтаві пропонують назвати Першотравневий проспект на честь академіка Василя Тація, фото-1

 Чимало підписників депутата схвально відгукнулися щодо ідеї перейменування.

Хоча є і такі, хто вважає недоцільним подібне перейменування.

У Полтаві пропонують назвати Першотравневий проспект на честь академіка Василя Тація, фото-2

Нагадаємо, питаннями перейменування у Полтаві займається спеціально створена комісія при міській раді, яку очолює перший заступник міського голови Валерій Пархоменко. А остаточне рішення щодо перейменування приймає полтавська громада. Так, наприкінці минулого року у Полтавській громаді вже розпочалося електронне голосування що перейменування першої черги вулиць та провулків.

Щоб оперативно стежити  за перевіреними новинами підписуйтеся на наш Telegram



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW