"В Маріуполі майже всі люди - хворі", - лікар



Ситуація з медичним обслуговування в Маріуполі залишається складною. Лікарів - не вистачає, а кількість людей, які потребують медичної допомоги наближається до 90%.

Про це 0629 розповів лікар обласної клінічної лікарні в Маріуполі.

"В Маріуполі майже всі - хворі. До нас приходять люди, наприклад, зі скаргами на серце, а ми знаходимо старі поранення, уламки в кістках.

Була така історія, коли прийшла жінка на обстеження, захворіла вірусною інфекцією. Ми зробили їй рентген і побачили уламок снаряду в легенях. Уявляєте? Виявляється, навесні вона була поранена. Жінка стікала кров'ю. Сусіди якось їй місто поранення тампонували. І з часом шкіра заросла. А уламок залишився в легенях.  І таких історій в Маріуполі - тисячі. Старі поранення, перенесені на ногах інсульти, запалення легенів, не кажучи вже про шлункові захворювання…" - каже лікар.

За його словами, в Маріуполі багато людей, які потребують психологічної допомоги. "По місту багато людей, які втратили розум під час килимових бомбардувань. Їх видно. Вони ходять по вулицях. Але ніхто не цікавиться їхньою долею. Ніякої допомоги таким хворми взагалі не надається".

Він зазначає, що російські лікарі, які приїжджають в Маріуполь, непогані, а деякі навіть дуже хороші фахівці. Але їх, по-перше, мало, а по-друге, вони працюють вахтовим методом. Немає системності в роботі.

І головна проблема - нестача лікарняних ліжок. Дві лікарні, які теж працюють не на повну потужність через часткові пошкодження, - цього недостатньо для міста, в якому 100 тисяч хворих людей.

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW