Весна в Україну прийде раніше: прогноз погоди до кінця зими



Цьогорічна зима дивує українців своїми контрастами. Стовпчики термометра піднімається до аномальних +14 градусів, то опускаються до -17. Така погодні качелі зі швидкою зміною похолодання й потепління триватимуть протягом січня й лютого.

Про прогноз погоди в Україні до кінця зими повідомив народний синоптик Володимир Деркач, передає редакція. 

Короткочасні періоди морозу, які триватимуть близько 3-5 днів, змінюватимуться на потепління. У січні морозна погода спостерігатиметься наприкінці першої декади і на початку другої, наприкінці другої і на початку третьої. Тим часом у лютому нижче нуля температура опускатиметься у середині першої декади місяця, наприкінці другої і під кінець третьої.

Погода в січні

Новий рік в Україні розпочався з аномально високих температур та сухої погоди, однак уже зараз, на початку другої декади, на всій території вночі спостерігаються морози. Друга декада ознаменується посиленням опадів з перервою на 1-2 дні, буде прохолодно, але без суттєвого "мінусу". Низькі температури повернуться на 2-3 днів у 20-тих числах.

"Останній декаді буде властива часта зміна погоди. На початку на 1-2 дні слід чекати похолодання. Далі щось схоже на коротку відлигу. Потім температура знову знизиться, але суттєвого похолодання не буде. Опади для цього періоду досить часті, але незначні", - додав синоптик.

Погода в лютому

Прогнозуються слабкі опади на початку останнього місяця зими, а ближче до 5-6 лютого вони переростуть в інтенсивні. До того ж прогнозується зниження температури повітря. Як тільки перша декада добігатиме кінця, то одразу відбудеться потепління, опади відступлять.

У другій декаді лютого температура поступово й повільно підвищуватиметься: вночі де-не-де незначний мороз, удень майже скрізь близько нуля. Невеликі опади не впливатимуть на загальну картину.

Таку ж тенденцію продовжить третя декада з нічними морозами й денними "плюсами", коли вже відчуватиметься подих весни. Однак у середині цієї десятиденки упродовж 2-4 днів зима ще нагадає про себе.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW