Повідомленнями про штурм Соледара прігожин намагається зміцнити репутацію ПВК «Вагнер» — ISW



Засновник ПВК «Вагнер» євгєній прігожин продовжує використовувати повідомлення про «успіхи» вагнерівців у Соледарі Донецької області для зміцнення репутації групи «Вагнера» як ефективної бойової сили.

Як повідомляє "Дзеркало тижня", про це йдеться у звіті ISW.

Сили групи «Вагнера» заявили про захоплення території в межах Соледара за останні кілька днів, і багато російських джерел обговорювали це як свідчення того, що вагнерівці можуть незабаром оточити Бахмут.

Записи бойових дій, широко розповсюджені в соціальних мережах 9 січня, показують, що бійці групи «Вагнера» беруть участь у запеклому бою зі стрілецької зброї біля будівлі міської адміністрації в центрі Соледара.

Кілька російських військових блогерів заявили 8 та 9 січня, що сили групи «Вагнера» відповідають за поквартальне просування в Соледарі та інших важливих населених пунктах на північний схід від Бахмута, а також в межах Бахмута.  

9 січня прігожин підкреслив, що «виключно» підрозділи групи «Вагнера» займають позиції в Соледарі, і зазначив, що наразі вагнерівці ведуть «запеклі бої за будівлю міської адміністрації».

Аналітики ISW вважають, що прігожин продовжить використовувати як «підтверджені, так і сфабриковані успіхи» групи «Вагнера» в Соледарі та Бахмуті для просування свого ПВК як єдиного російського угруповання на війні проти України, здатного досягти відчутних успіхів.

Раніше повідомлялося, що російські окупаційні війська розпочали потужний штурм Соледара у Донецькій області. Соледар є однією із найгарячіших точок фронту. Українське військове керівництво повідомило, що ухвалило рішення про зміцнення оборони біля міст Бахмут і Соледар Донецької області, що включає переміщення додаткових підрозділів на цю ділянку фронту та посилення інтенсивності вогневого ураження ворога.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW