Молодшу сестру оперували 4 години: подробиці нападу собаки на дітей на Чернігівщині



В Городнянській громаді вівчарка напала на двох сестер. Дівчатам шість і 14 років. Сталося це у неділю, 8 січня, у селі Півнівщина. Дівчата прогулювалися біля саду, на них вибіг пес і одразу вкусив найменшу Соню, старша сестра намагалася захистити дитину і сама отримала травми. У поліції відкрили кримінальне провадження, господарю собаки загрожує до двох років обмеження волі, повідомляє «Суспільне Чернігів».

Місцева жителька, Марія Більська, згадує, як все відбувалося.

Марія Більська, ФОТО: Суспільне Чернігів

Марія Більська, ФОТО: Суспільне Чернігів

«Ми йдемо разом, а Соня йде попереду. І собака пробігла біля нас і навіть не помітила, і одразу вчепилась Соні в голову. І почала її рвати. Ми почали відбивати її».

Сестра та подруга почали відбивати дівчинку від собаки. 14-річна Віка вхопила травмовану дитину та понесла в бік хат за допомогою. А подруга залишилась на місці сама тримати собаку, поки не прийшли дорослі.

Двір, біля якого все відбулося, ФОТО: Суспільне Чернігів

Двір, біля якого все відбулося, ФОТО: Суспільне Чернігів

За пів години на допомогу дівчинці прибігли чоловіки, вони вбили собаку, після цього з'явився господар Григорій Семерич. З його слів, чоловік не помітив, як пес втік із подвір'я.

Григорій Семерич, власник собаки, ФОТО: Суспільне Чернігів

Григорій Семерич, власник собаки, ФОТО: Суспільне Чернігів

«От відкрив вольєр, раз і його немає. Ну я не переживав сильно, він такий розумний собака. Він не злобний, ніколи нікого не чіпав».

Чому собака поводився агресивно господар не розуміє.

«Я думаю, що вони стали тікати, а він гратись любить. Він наздогнав і, граючись, схопив. А там собака 50 кілограмів, може 60 навіть. Здорова собака. Я так думаю, схопила за голову граючись, а вони тікали, може, кричали. А в них дві собаки, і ця старша дівчина тримала за ошийник собаку, поки її батько вже приїхав і почав її душити. Вона не рвалася нікуди».

Жителі села розповіли Суспільному, що раніше цей пес вже нападав на людей.

Травми отримали дві сестри, їх госпіталізували до Чернігівської обласної дитячої лікарні, шестирічну Соню лікарі оперували чотири години.

Молодша сестра у лікарні, ФОТО: Суспільне Чернігів

Молодша сестра у лікарні, ФОТО: Суспільне Чернігів

«Дитина має складні скольовані рани. травму ока. Інша дівчинка намагалась собаку відбити і отримала укуси кисті та стегна», — розповів завідувач травматологічного відділення лікарні Микола Люткевич.

Микола Люткевич, завідувач травматологічного відділення лікарні, ФОТО: Суспільне Чернігів

Микола Люткевич, завідувач травматологічного відділення лікарні, ФОТО: Суспільне Чернігів

Наразі діти отримують всю необхідну допомогу, препарати від сказу. Згодом на 6-річну дівчинку чекає реабілітація. За словами речниці Національної поліції в Чернігівській області Наталії Слабеняк, за цим фактом відкрили кримінальне провадження за статтею: необережне тяжке або середньої тяжкої тілесне ушкодження. Вона передбачає обмеження волі на строк до двох років або позбавлення волі на той самий строк.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW