Задаємо війну наприкінці 2022 року



Задаємо війну наприкінці 2022 року, фото-1

Україна подала запит на передачу 300 км ракет “ATACMS” до РСЗВ “HIMARS” з умовою, що узгоджуватиме з Вашингтоном усі удари по ворогу. Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела.

Ці умови надають США право вето на удари з “HIMARS” проти Росії і покликані запобігти ескалації російсько-української війни та прямої конфронтації США та РФ.

“ATACMS” для України
Інформація про можливу передачу Україні ракет “ATACMS”, здатних вражати ворожі цілі до 300 км, з’явилась незадовго після офіційної передачі Києву РСЗВ “HIMARS”.

Російські ракети влучили в лікарню в Куп’янську, східному місті Харківської області, у понеділок, убивши анестезіолога та поранивши медсестру, заявили українські чиновники.

Президент України Володимир Зеленський прагне запевнити українців, які проживають на території, яку країна відвойувала, що до них ставитимуться справедливо.

«Наш підхід завжди був і залишається чітким і справедливим: якщо людина не служила окупантам і не зраджувала Україну, то немає підстав вважати таку людину колабораціоністом», – сказав пан Зеленський у понеділок у своєму вечірньому виступі.

Українські правоохоронці знайшли на відвойованій території тіла 534 мирних жителів і сліди тортур

З початку вересня українська міліція виявила 534 тіла мирних жителів на території, захопленій українською армією, повідомив на брифінгу в четвер начальник слідчого управління ГУ МВС у Харкові Сергій Болвінов.

Серед тіл 226 жінок і 19 дітей. Більшість знайдених тіл мирних жителів — 447 — були знайдені в масовому похованні в Ізюмі.

Українські правоохоронці знайшли на відвойованій території тіла 534 мирних жителів і сліди тортур

Українські правоохоронці знайшли на відвойованій території тіла 534 мирних жителів і сліди тортур

Слідчі регіональної міліції показали, де російські сили утримували та допитували в’язнів у підвалі Козачої Лопані, що на півночі Харкова, в четвер. Айвор Прікетт

В Україні, країні, що виходить до моря і перетинається річками, мости мають вирішальне значення.

Вибух, що спричинив часткове руйнування в суботу мосту через Керченську протоку, який з’єднує Крим з Росією, ілюструє важливий факт про війну в Україні, який швидко усвідомили обидві сторони: в країні, що виходить до моря і перетинається річками, мости є життєво важливим військовим активом.

В Україні, країні, що виходить до моря і перетинається річками, мости мають вирішальне значення

В Україні, країні, що виходить до моря і перетинається річками, мости мають вирішальне значення

Залишки одного з головних мостів у Бахмуті, Україна, минулого місяця. Для військових планувальників контроль над інфраструктурою відіграє вирішальну роль в боях. Тайлер Хікс

Американець в Україні знаходить війну, яку шукав.

Для незвичайного колишнього полковника морської піхоти Україна представляє собою морально справедливу війну, яка уникала його всю його кар’єру. Але наскільки він і його військовий стартап можуть допомогти?

Десятки шахтарів, які залишилися під землею після ракетних ударів Росії по місту Кривий Ріг у вівторок, були врятовані, повідомив начальник Криворізької військової адміністрації в Telegram.

Начальник Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул повідомив, що 98 шахтарів благополучно повернулися на поверхню до 2 ночі, провівши години під землею після страйків, які залишили багато районів без світла. Інформацію не вдалося перевірити незалежно.

Американець в Україні знаходить війну, яку шукав

Американець в Україні знаходить війну, яку шукав

Ендрю Мілберн, засновник The Mozart Group, з Річі, врятованим дворнягом, який став талісманом групи. Лаура Бушнак

Вілкул сказав, що три ракети були випущені по Кривому Рогу в понеділок у рамках найширшого повітряного нападу Росії на Україну за останні місяці. Одну ракету було збито, але дві влучили в об’єкти інфраструктури, вивівши з ладу водо- та електропостачання, сказав Вілкул.

Шахтарі врятовані після того, як опинилися під землею через російські удари, каже чиновник

Шахтарі врятовані після того, як опинилися під землею через російські удари, каже чиновник

Травневе фото, на якому працівники Центрального гірничо-збагачувального комбінату Групи Метінвест у Кривому Розі, Україна, ховаються в підземному бункері. Девід Гуттенфельдер

Президент України Володимир Зеленський у середу повідомив міжнародній спільноті, скільки грошей наразі потрібно його країні для відновлення після вторгнення Росії — і щоб компенсувати колосальний дефіцит бюджету на 2023 рік.

Виступаючи перед радами керуючих Міжнародного валютного фонду та Світового банку, Зеленський попросив 57 мільярдів доларів на вирішення похмурої фінансової ситуації в Україні, де економіка, за його словами, скоротилася більш ніж на третину, а доходи впали. зменшилася на стільки ж.

Більшість із запитуваних грошей, 38 мільярдів доларів, буде виділено до бюджету на пенсії, соціальні послуги та зарплати лікарям і юристам — речі, за словами Зеленського, які гарантували б виживання його народу. Він сказав, що 17 мільярдів доларів буде потрібно для відновлення критично важливих компонентів основ України — шкіл, лікарень, транспортних систем і житла — які пошкодила Росія, а ще 2 мільярди доларів будуть виділені на розширення експорту до Європи та відновлення енергетичної інфраструктури України.

Російські військові затримали ще двох високопосадовців на Запорізькій АЕС, повідомляє Україна.

Російські сили затримали ще двох високопосадовців на Запорізькій атомній електростанції, повідомила українська влада у вівторок, очевидно намагаючись змусити працівників прийняти контроль Росії в рамках плану Москви щодо анексії південної та східної України.

Керівника інформаційних технологій і помічника гендиректора вивезли в понеділок у невідомому напрямку, йдеться в повідомленні НАЕК “Енергоатом” у месенджері Telegram. Він звернувся до голови ядерного агентства ООН Рафаеля Маріано Гроссі з проханням допомогти їх звільнити.

Ці двоє є останніми посадовцями, яких затримали за останні тижні. “Енергоатом” заявив, що побоюється, що Росія буде катувати чиновників за інформацію про українських працівників, які працюють на найбільшому в Європі заводі.

20 Жовтня 2022 р – люди в черзі до хліба в руїнах чернігівської багатоповерхівки висловлюють страх перед майбутньою зимою.

Чернігів, Україна. У середу вранці в руїнах багатоповерхового житлового будинку в місті Чернігів на півночі України десятки людей стояли в черзі, чекаючи на хліб.

Поруч уламки фасаду будівлі лежали там, де вони впали майже вісім місяців тому, коли серія ракетних ударів спустошила цей район і призвела до десятків загиблих. Багато з тих, хто чекав безкоштовного хліба, розподіленого Організацією Об’єднаних Націй, все ще жили в сильно пошкоджених будинках неподалік, деякі без вікон, а багато без опалення.

Хоча морозів ще не було, але в повітрі все одно відчувався холод, оскільки температура неухильно знижувалася. 74-річна Ольга Корнобед, яка чекала разом із кількома своїми сусідами, сказала, що нещодавні російські удари по ключових інфраструктурах по всій країні викликали у жителів занепокоєння з наближенням зими.

20 Жовтня – Очевидний відступ Росії відбувається на тлі тижневого українського контрнаступу.

Російські війська почали залишати місто поруч із Запорізькою атомною станцією, заявила українська влада в четвер, що є ще однією очевидною невдачею для Москви на півдні України, яка також викликає питання щодо того, чи зможе Росія зберегти контроль над ядерним об’єктом, що знаходиться в бойовому стані.

Державна атомна енергетична компанія України «Енергоатом» повідомила в додатку для обміну повідомленнями Telegram, що російські війська почали «втікати» з міста Енергодар. Високопоставлений український чиновник на умовах анонімності з міркувань безпеки також сказав, що Російські війська залишали місто.

Бахмут, Україна — Втрати надходили з тією ж стабільною швидкістю, що й артилерійські вибухи під час битви за контроль над Бахмутом, стратегічно важливим містом на сході України, яке протягом місяців перебувало під безжальним обстрілом і частковою облогою російських військ.

Одного за одним — інколи по двоє — поранених українських бійців каретами швидкої допомоги вивозили на подвір’я, а потім на ношах та в інвалідних візках везли до імпровізованої травматології. Територія навколо  Бахмута, на сході Донецької області, є одним із небагатьох місць, де Росія змогла претендувати на нещодавні, хоча й поступові, досягнення.

Понад 15 поранених бійців отримали медичну допомогу протягом трьох годин у середу вдень на операційних столах, які ще могли бути теплими від попереднього пацієнта.

Україна закликає надіслати спостерігачів на Каховську ГЕС.

Тисячі українських дітей перевезли до Росії. «Я не хотіла йти», — сказала The New York Times одна дівчина з прийомної сім’ї під Москвою.

22 Жовтня – на Херсонському напрямку, Україна — З одного невеликого села на півдні України виїхали всі жителі. Вулицями блукають бродячі собаки, опустивши носа. Вітер куйовдить їхню шерсть і дме в численні розбиті вікна в селі. Більшість будинків покинуті, за винятком невеликого зеленого будинку, який перетворився на вулик активності.

Вікна заклеєні картоном. З даху стирчать кілька телевізійних антен. Українські солдати тупотять туди-сюди цілодобово. Всередині знаходиться студія безпілотників, і саме звідси українці точно визначають смертоносні атаки.

Днями один солдат сидів перед плоским монітором і спокійно клацав мишкою. З раніше записаних безпілотником кадрів він показував акуратно вириті окопи росіян, їхні танки, що ховаються під деревами, навіть маленькі чорні фігурки російських солдатів, що снують довкола. Ворог знаходиться приблизно в п’яти милях від нас, пояснив він, і зображення на екрані мали приголомшливу чіткість. Зі всевидющого безпілотника можна було навіть розрізнити довгі, темні, надвечірні тіні окремих дерев. Було моторошно.

«Я хочу вбити їх усіх»

«Я хочу вбити їх усіх»

Українські військові керували безпілотником поблизу Херсона, на півдні України, минулого місяця. Джим Хьюлбрук

7 Листопада – Зеленський заявив, що Росія планує нові масові удари по енергетичній інфраструктурі України.

Президент України попереджає, що Росія планує ще більше масових ударів по енергетичній інфраструктурі, оскільки офіційні особи на вихідних закликали цивільне населення запастися необхідним і підготуватися до холодної зими.

Розчарована та зіткнувшись з невдачами з боку українських військ, Росія з дедалі більшою люттю обернулася проти мирного населення, намагаючись підірвати моральний дух України, руйнуючи електростанції та іншу базову інфраструктуру за допомогою безпілотників і ракет.

Російські війська поступово роблять життя тих, хто залишився в Херсоні, нестерпнішим.

Російські війська посилюють свої зусилля, щоб зробити життя мирних жителів окупованої південної Херсонської області нестерпним, де в неділю ввечері було відключено електроенергію, а українські чиновники попередили, що російські війська мінують критично важливу інфраструктуру, навіть коли вони закопуються, щоб боротися за їхній останній плацдарм на захід від р. Дніпро.

Битва за місто Херсон — єдине обласне місто, захоплене Москвою після вторгнення наприкінці лютого — точиться місяцями. Український контрнаступ, який розпочався наприкінці серпня, повернув собі понад 100 міст і сіл і впевнено наблизився до Херсона, а також завдав ударів по російським маршрутам постачання, командним центрам і складам боєприпасів далеко від фронту.

У міру просування українських військ минулого місяця призначена Кремлем влада Херсона наказала «евакуювати» всіх цивільних осіб — крок, який, за словами українських чиновників, мав на меті не врятувати життя, а більше звільнити простір для новомобілізованих російських військ. Відтоді російські війська руйнують критично важливу інфраструктуру, закривають основні послуги та грабують місто, за словами жителів та українських чиновників.

Росія розраховує на “приватну міліцію”, щоб забезпечити перемогу на сході України.

Сили Групи Вагнера атакували місто Бахмут з ​​кількох напрямків, хоча, на думку аналітиків, його захоплення мало б мати стратегічну цінність.

Росія розраховує на "приватну міліцію", щоб забезпечити перемогу на сході України

Росія розраховує на "приватну міліцію", щоб забезпечити перемогу на сході України

Цивільні жителі в суботу переходили те, що залишилося від мосту, який розбомбила Росія в Бахмуті в Донецькій області України. Фінбар О’Райлі

Великі втрати Росії в Україні викликають обурення та рідкісну офіційну реакцію.

Великі втрати росіян у ключових боях на сході України викликали незвичайний громадський резонанс — і різку критику військових командувань — з боку вцілілих солдатів і членів сімей нещодавно призваних бійців, які стверджують, що їхні підрозділи були вбиті в погано спланованій операції.

Резонанс через втрати на полі бою під Вугледаром у Донецькій області викликав офіційну заяву Міністерства оборони Росії, яке намагалося применшити, як повідомляється, високу кількість загиблих серед солдатів 155-ї окремої гвардійської бригади морської піхоти, яка керувала наступом Москви в цьому районі.

Російські сім’ї, які шукають зниклих безвісти солдатів, стикаються з військовим хаосом.

Протягом шести днів, які вона провела, гортаючи фотографії загиблих солдатів у головному російському військовому морзі війни в Україні, Ірина Чистякова намагалася не дивитися прямо на спотворені трупи.

Якби обличчя було обвугленим до невпізнання, вона зосередилася б на тому, чи схожі зуби на зуби її сина Кирила, військовослужбовця строкової служби, який востаннє виходив на зв’язок з нею з України наприкінці березня. Загалом, за її словами, вона переглянула близько 500 фотографій.

На супутникових знімках видно пошкодження великої дамби в Херсоні.

Після того, як у п’ятницю перед світанком вибух зніс останній міст через річку Дніпро з міста Херсона, українські чиновники та військові аналітики звернули увагу на нові пошкодження дамби в місті Нова Каховка, близько 40 кілометрів на північний схід.

Дорога через дамбу була останнім великим переходом, що залишився російським військам. Це також важлива частина інфраструктури, яка стримує водойму розміром із Велике Солоне озеро в Юті.

Тижнями українці попереджали, що Москва може пошкодити дамбу таким чином, щоб спричинити масову аварію. Перед втечею своїх військ у п’ятницю Росія намагалася розпалити страх у Херсоні, заявивши, що Україна планує підірвати дамбу.

На супутникових знімках видно пошкодження великої дамби в Херсоні

На супутникових знімках видно пошкодження великої дамби в Херсоні

Супутниковий знімок показує пошкоджену ділянку дамби Нова Каховка в Новій Каховці, Україна, на схід від Херсона, у п’ятницю. Maxar Technologies/AP

Вибух на важливому мосту обірвав останню велику розв’язку Херсона.

Антонівський міст, головний перехід через річку Дніпро в місті Херсон, був підірваний перед світанком у п’ятницю після того, як більшість російських сил відступили, і безпосередньо перед тим, як українські сили увійшли в місто.

На відео та фотографіях, опублікованих у соціальних мережах, видно, що міст сильно пошкоджений. Що стало причиною вибуху, одразу не було зрозуміло. Рибар, неофіційний, але впливовий провоєнний російський військовий блог, повідомив, що відступаючі російські війська знищили його о 5-ій ранку, опублікувавши кадри, які, за його словами, показують удар, який збив його.

Один херсонець, який з міркувань безпеки попросив назвати його на ім’я Іван, повідомив у смс-повідомленні, що чув надзвичайно потужний вибух перед світанком. Це було несхоже ні на що, що він чув за місяці боротьби.

Росія обстрілює східний фронт, каже Україна, оскільки цілі війни, здається, змінюються.

Неподалік Бахмута, Україна – Російські військаобстріляли всю лінію фронту в Донецькій області на сході України, заявили українські чиновники, що є частиною того, що, здається, є скороченими амбіціями Кремля захистити лише основну територію воно стверджувало.

Найзапекліші бої точилисябіля міст Бахмут і Авдіївка, заявив в телевізійному інтерв’ю губернатор області Павло Кириленко. За його словами, п’ятеро мирних жителів були вбиті і двоє поранені в підконтрольних Україні частинах Донецька за попередню добу.

“Обстрілюється вся лінія фронту“, – сказав він, додавши, що російські війська також намагаються просунутися поблизу Лиману, який був відвойований українськими силами в листопаді, що є однією з низки невдач на полі бою, яких зазнала Росія за останні кілька місяців.

Володимир Зеленський заявив, що на окремих ділянках Донбасу ситуація “дуже складна”.

Президент Володимир Зеленський заявив, що на окремих ділянках Донбасу ситуація “дуже складна”, особливо запеклі бої навколо Бахмута. 

«На землі цих районів не залишилося жодного живого місця, яке не було б пошкоджене снарядами та вогнем», — сказав він уночі. За його словами, російські війська «знищили» Бахмут, перетворивши місто на «спалені руїни».

Росія здійснила повітряний напад на вже пошкоджену енергетичну інфраструктуру на півдні України перед світанком, направивши більше десятка ударних безпілотників на цілі в південних портових містах Одеса, Херсон і Миколаїв. 

У той час як українські військові заявили, що збили 10 із 15 безпілотників іранського виробництва, Одеська міськрада заявила, що критична інфраструктура зазнала «значних пошкоджень».

Іран став одним із головних військових спонсорів Росії, і його підтримка, ймовірно, зросте в найближчі місяці, повідомляє британське оборонне розвідувальне агентство в щоденному оновленні.

Жорстокі претензії на Крим підкреслюють незначні шанси на мирну угоду між Росією та Україною.

Після дев’яти місяців смерті та руйнувань ключ до війни Росії проти України лежить на скелястому, залитому морем півострові Крим — з його вапняковими плато та рядами тополь, — який Росія незаконно анексувала в 2014 році.

Саме в Криму в лютому 2014 року, а не в лютому 2022 року, почалося вторгнення Росії та окупація України. А президент України Володимир Зеленський наполягає, що лише повернення Криму завершить війну, коли Україна переможе своїх російських загарбників.

«Його повернення означатиме відновлення справжнього миру», – заявив Зеленський у жовтні. «Потенціал російської агресії буде повністю знищений, коли український прапор повернеться на своє законне місце — у містах і селах Криму».

Але для президента Росії Володимира Путіна анексія Криму стала опорою його спадщини, яка розвалиться, якщо він втратить півострів. Путін зазначив, що будь-які спроби України повернути Крим перетнуть червону лінію, яку він не потерпить.

За його словами, ставлення до Білорусі як до держави “трохи зіпсувалося”, але точки неповернення поки немає.

Член Об’єднаного перехідного кабінету міністрів Білорусі з питань переходу влади, голова Народного антикризового проводу Павло Латушка в ефірі «Свободи Преміум» про те, чому Білорусь варто визнати окупованою країною, чи можлива зараз торгівля політв’язнями та що стоїть за смертю Макея.

Чеченський лідер має більше взаємодій з бійцями UFC на тлі санкцій США.

Державний департамент США каже, що йому відомо про явні зв’язки між Рамзаном Кадировим, чеченським лідером, і бійцями змішаних єдиноборств.

Гвалтували, обливали окропом, підключали електрику до статевих органів. У Києві розповіли про нові факти сексуальних злочинів росіян.

Генпрокуратура України повідомила про нові факти сексуальних злочинів, скоєних росіянами на окупованих територіях України.

«З початку повномасштабної військової агресії Росії прокуратура зафіксувала 154 факти сексуального насильства. Шістьох військових РФ уже повідомили про підозру. Стосовно двох осіб скеровано обвинувальні акти до суду, одного громадянина засуджено», – йдеться у повідомленні .

Серед нововиявлених фактів – злочини, скоєні у нещодавно звільнених від російських військ населених пунктах Херсонської області.

«На Херсонщині російські військові чотири місяці ґвалтували жінку. З березня систематично викривали та катували ще одну місцеву жительку, зокрема її обливали окропом», – повідомили в Генпрокуратурі України.

Гвалтували, обливали окропом, підключали електрику до статевих органів. У Києві розповіли про нові факти сексуальних злочинів росіян

Гвалтували, обливали окропом, підключали електрику до статевих органів. У Києві розповіли про нові факти сексуальних злочинів росіян

Андрій Костін зустрівся з Верховним комісаром ООН з прав людини Волкером Тюрком та Головою моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільдою Богнер

ЄС запровадив нові санкції проти іранців через постачання безпілотників до Росії.

У понеділок Європейський Союз засудив військове партнерство Ірану з Росією як грубе порушення міжнародного права та оголосив про нові санкції проти восьми іранських фізичних та юридичних осіб через їх роль у постачанні безпілотників, які Москва використовувала для нападу на українських цивільних та інфраструктуру.

Безпілотники іранського виробництва були використані Росією «без розбору проти українського цивільного населення та інфраструктури, що спричинило жахливі руйнування та людські страждання», – йдеться у заяві Європейської Ради, вищого керівного органу ЄС, яка широко засудила порушення прав людини в Ірані.

14 Грудня столиця України та інші міста прокидаються від вибухів, ППО збиває безпілотники.

За словами українських чиновників, Росія атакувала столицю України Київ перед світанком у середу, відправивши до міста 13 безпілотників іранського виробництва з Азовського моря. За їх словами, більшість безпілотників були знищені українськими засобами протиповітряної оборони, а про жертви поки що не повідомлялося.

Дві урядові будівлі в Києві та щонайменше чотири будинки в районі, що оточує столицю, були пошкоджені, повідомили офіційні особи, але невідомо, чи постраждали вони від прямих ударів чи від уламків, які падали з безпілотників, випущених з неба.

Президент України Володимир Зеленський у короткому відеозверненні, опублікованому в месенджері Telegram.

План збільшення кількості донорів і швидшої допомоги дає 1 мільярд доларів на ремонт в Україні.

Зусилля під керівництвом Франції, які залучають десятки країн, мають на меті допомогти Україні пережити сувору зиму шляхом швидкого ремонту життєво важливих систем електрики, опалення, водопостачання та охорони здоров’я.

Париж, Франція, — У вівторок світові лідери оголосили про виділення понад 1 мільярда доларів США швидкої допомоги Україні для ремонту життєво важливої ​​інфраструктури та переживання і без того жорстокої зими на зустрічі, яка відзначилася не тільки широтою залучених країн, але й масштабом їхніх зобов’язань.

План збільшення кількості донорів і швидшої допомоги дає 1 мільярд доларів на ремонт в Україні

План збільшення кількості донорів і швидшої допомоги дає 1 мільярд доларів на ремонт в Україні

Світові лідери у вівторок оголосили про виділення понад 1 мільярда доларів як швидку допомогу Україні для відновлення зруйнованої країни. Брендан Хоффман

Був поранений, воював на Донеччині, Луганщині та Харківщині. Новини про білоруса, який потрапив в український полон.

14 Грудня раптова перевірка боєздатності Білорусі не є ознакою підготовки до нападу на Україну.

Біля кордону з Білоруссю внаслідок розмінування постраждав українець.

Атака на Київ свідчить про те, що Росія могла вирішити проблему з безпілотниками іранського виробництва.

Росія завдала удару по херсонському майданчику, де багато хто святкував повернення міста в руки України.

Україна звільнила ветерана ВПС США під час обміну полоненими в Росії.

Укриття, рюкзаки та FM-радіо: Київ готується до ядерної війни.

Якщо Київ постраждає від ядерної бомби, Сергій Дмитрук найбільше боїться, що він виживе після вибуху, але все одно помре від голоду, спраги чи холоду. Тож він зібрав те, що він називає «ядерним рюкзаком», наповненим достатньою кількістю провіанту та засобів виживання, щоб витримати його протягом тижня.

Павло Гук, який склав подібний пакет, облаштовує підвали свого дому та робочого місця, а також орендував будинок за містом, плануючи обладнати його генератором, харчами та пальним. Його хвилює те, що друзі та родичі, які ухилилися від загрози, помруть, оскільки не вжили подібних запобіжних заходів.

Наталя Суліма боїться лише того, що її розлучать із 5-річним сином Мішею, і вона муштрує його, як важливо йти за дорослими до притулку під час звуку сирени. Вона не випустить його без його власної версії ядерного рюкзака, шкільного портфеля з іграшкою Трансформери, снеків і його улюбленої книги: «Хлопчик, який живе з драконами».

«Я не можу повірити, що ми повинні це зробити. У 21 столітті», – сказав Сулима.

Укриття, рюкзаки та FM-радіо: Київ готується до ядерної війни

Укриття, рюкзаки та FM-радіо: Київ готується до ядерної війни

Павло Гук, власник київського кафе-бару Pure & Naive, у бункері під своїм бізнесом у листопаді. Анастасія Власова

Російський монументаліст веде власну війну з пензлем у руці.

84-річний митець, кидаючи виклик придушенню інакомислення з боку Москви, хоче, щоб його країна визнала злочини як у минулому, так і в сьогоденні.

У Повітряних силах розкрили російську тактику атаки дронами.

Росія намагається підключити до своєї енергосистеми окуповану Запорізьку АЕС.

Росія руйнує економіку України, збільшуючи витрати для США та союзників.

Минулого тижня на закритій зустрічі в Національному банку України, біля штаб-квартири якого зараз є військовий контрольно-пропускний пункт, високопосадовці минулого тижня зіткнулися з новими прогнозами щодо того, що зруйнована війною економіка їхньої країни може впасти ще далі.

Два місяці безперервних ракетних і безпілотних атак Росії знищили критично важливу інфраструктуру України та пробили діру в попередніх економічних прогнозах. Перед цими страйками Київ очікував, що наступного року йому знадобиться щонайменше 55 мільярдів доларів іноземної допомоги для покриття основних витрат — це більше, ніж загальні передвоєнні витрати країни.

Інфрачервоне полювання на російських військ у битві за Бахмут.

Бахмут, Україна — Вітер завивав крізь безлисті дерева та крізь вікна вилетілого багатоквартирного будинку, коли команда спостереження йшла вгору сходами, вкритими битим склом. Холод занімів у їхніх пальцях, коли вони встановлювали своє обладнання: тепловізійний приціл розміром з ноутбук, його штатив, супутникову антену Starlink і акумулятор.

Робота була простою: невелика команда з кількох чоловіків на чолі з американцем, відомим як Вулф, мала бути очима України в їхній битві за Бахмут тієї ночі, юрмлячись у радянській квартирі та дивлячись на біло-чорне сяйво інфрачервоні зображення, коли він намагався ідентифікувати позиції Росії.

Інфрачервоне полювання на російських військ у битві за Бахмут

Інфрачервоне полювання на російських військ у битві за Бахмут

Вибух освітив небо, коли невелика група спостереження Української армії сканувала горизонт над Бахмутом, що на сході України.

15 Грудня до Білорусі прибуло ще щонайменше 60 одиниць техніки ЗС РФ.

Лукашенко розуміє, що більше не повністю контролює ситуацію в Білорусі.

Генштаб України: Росія нарощує в Білорусі можливості для нанесення авіаударів по Україні.

Україна заявила, що збила 13 російських безпілотників, відправлених для нападу на Київ.

Російський обстріл по Херсону.

На Херсонщині під час російської окупації оголосили екоцид: тут загинуло понад 4 мільйони курей.

Приватний агрохолдинг “Авангард” повідомив про знищення найбільшої в Європі птахофабрики “Чарнабаївська”, яка знаходилася в Херсонській області.

«Діями окупантів фабрика, яка була ключовим виробництвом для Херсонщини, була розграбована та зруйнована. Через загибель 4,4 мільйона птахів від спраги та голоду правоохоронні органи кваліфікують ситуацію в регіоні як екоцид з боку окупантів», – повідомили в агрохолдингу .

На Херсонщині під час російської окупації оголосили екоцид: тут загинуло понад 4 мільйони курей

На Херсонщині під час російської окупації оголосили екоцид: тут загинуло понад 4 мільйони курей

Херсонська обл., листопад 2022 р.

Британська розвідка оцінила раптову перевірку боєготовності білоруських військ.

Російська армія готується до нового наступу.

15 Грудня розширене навчання США має на меті заповнити прогалину у військових можливостях України.

Путін готує масштабний наступ у новому році, попереджає міністр оборони України.

Російські ракетні удари по Україні поставили всю країну під повітряну тривогу.

Російські компанії масово набирають працівників для риття траншей.

Російські ракетні удари по Україні зачепили Кривий Ріг, що найменше двоє загиблих та восьмеро поранено.

Три потужних вибухи пролунали у Кривому Розі, розповідають мешканці міста. Не зрозуміло, які цілі російські військ переслідували, завдавши прямого удару у Кривому Розі у житловий будинок і 10 ракет збили українські ЗРК над Дніпропетровщиною, повідомив Валентин Резніченко у своєму телеграм каналі. 

За попередніми даними, загинуло щонайменше двоє людей та восьмеро поранено, на місці рятувальники продовжують розбирати завали понівеченого російською ракетою будинку.

У центрі Кривого Рогу ракети пошкодили інфраструктуру, повідомили місцеві чиновники та голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко заявив, що загинули двоє людей, вісім – поранені. Серед постраждалих троє маленьких дітей – 3-річний хлопчик і дівчинка та 7-річна дівчинка. Під завалами будинку можуть бути ще люди.

Російські ракетні удари по Україні зачепили Кривий Ріг, що найменше двоє загиблих та восьмеро поранено

Російські ракетні удари по Україні зачепили Кривий Ріг, що найменше двоє загиблих та восьмеро поранено

Влучання російської ракету у місті Кривий Ріг 16 грудня 2022 р.

Зеленський закликає ООН направити спостерігачів до об’єктів енергетичної інфраструктури, які зазнали російських ударів.

Одразу після нападу 16 Грудня жахи війни в Україні, випадкова смерть і перевернуті життя набувають глибшого значення, якщо побачити їх крупним планом.

Смерть 8-річного хлопчика викликає гнів через вибухівку, залишену звідти, де Росія відійшла.

Війна в Україні знищила колись страшну російську бригаду.

Україна побоюється, що Росія знову спробує захопити Київ.

За словами Москви, 17 Грудня російський чиновник в Африці отримав поранення внаслідок вибуху.

Путін здійснив рідкісний візит до українського військового штабу.

Патова ситуація 18 Грудня в Україні створює основу для можливої ​​зимової ескалації.

Зброя США завдає «важких» втрат Росії під час артилерійських дуелей.

«HIMARS змінили правила гри за літній період», — пояснив Роман Костенко — один із відомих українських військових «кіборгів», які захищали Донецький аеропорт у 2014 році, ветеран багаторічної боротьби з військами під керівництвом Росії на Донбасі. а нині народний депутат України.

Зброя США завдає «важких» втрат Росії під час артилерійських дуелей

Зброя США завдає «важких» втрат Росії під час артилерійських дуелей

Високомобільна артилерійська ракетна система (HIMARS) запускає ракету під час навчань у навчальному центрі Якіма біля міста Якіма, штат Вашингтон, 4 листопада. (Emree Weaver/Yakima Herald-Republic через AP) (Emree Weaver/AP)

Військова розвідка заявила, що ознак підготовки до нового наступу Росії поки немає.

Російські проблеми Бахмута показують, що Путін «переоцінив» свої сили.

NYT повідомило про спробу Вашингтона запобігти нападу на голову російського Генштабу.

Мерзла земля і ніде сховатися. Чому Росії загрожує жорстока зимова війна.

Бойових інвалідів України чекає важка дорога додому.

Військові витрати зростають, створюючи новий бум для виробників зброї.

Підрахунок загиблих у війні в Росії.

Попри сумніви щодо справжніх втрат Москви від війни, російські журналісти та волонтери використовують статті новин, фотографії надгробків та іншу інформацію з відкритих джерел, щоб підрахувати втрати Росії від війни в Україні.

Російського солдата звали Дмитро Цвігун. Тренер з настільного тенісу з маленького міста в Сибіру, ​​він добровольцем пішов воювати в Україні. Але у віці 30 років він помер від осколкових поранень, коли 20 листопада поблизу нього розірвався танковий снаряд на сході Донецької області України.

Підрахунок загиблих у війні в Росії

Підрахунок загиблих у війні в Росії

Похорон російського військовослужбовця Микити Аврова, 20 років, у Лузі, Росія, у березні. Деякі дослідники, які займаються складанням списку росіян, які загинули під час війни в Україні, відвідують кладовища, щоб перевірити надгробки. Agence France-Presse — Getty Images

Стрімке падіння ключового українського міста залишає питання без відповідей.

Що ракета «Патріот / Patriot», що він може дати Україні?

Вашингтон, США — Ракетні системи Patriot протягом тривалого часу були популярним пунктом для США та їхніх союзників у спірних районах світу як бажаний щит від налітаючих ракет. У Європі, на Близькому Сході та в Тихому океані вони захищають від потенційних ударів з Ірану, Сомалі та Північної Кореї.

Тож це був критичний поворотний момент, коли цього тижня з’явилася новина про те, що США погодилися надіслати в Україну ракетну батарею «Пейтріот» — те, чого президент України Володимир Зеленський прагнув місяцями для посилення протиповітряної оборони своєї країни. 

Представники США підтвердили угоду, і незабаром очікується офіційне оголошення. Але експерти попереджають, що ефективність системи обмежена, і вона може не змінити ситуацію під час війни.

Що ракета «Патріот / Patriot», що він може дати Україні?

Що ракета «Патріот / Patriot», що він може дати Україні?

Ракети Patriot видно в аеропорту Жешув-Ясьонка, 25 березня 2022 року в Ясьонці, Польща, коли президент Джо Байден прибуває на борт Air Force One, що прямує до Варшави, Польща. Офіційні особи США кажуть, що адміністрація Байдена готова схвалити відправку ракетної батареї Patriot в Україну, нарешті погодившись на терміновий запит українських лідерів, які відчайдушно потребують більш надійної зброї для знищення російського вогню. (AP Photo/Evan Vucci, файл)

Зеленський скликав засідання Ставки: особливу увагу приділили ситуації в Білорусі.

Росія атакувала Київ і Київську область іранськими безпілотниками з окупованого Приазов’я.

Атаки безпілотників Росії перед світанком є ​​частиною шаблону: атаку під покровом темряви.

«Україна тримає на білоруському боці близько 15 тисяч військових. Для нападу Росії потрібно вп’ятеро більше».

На патріотичному поштовху росіяни надсилають військам в Україні подарунки ручної роботи.

Володимир Зеленський: «Російські війська роблять усе, щоб у Бахмуті не залишилося жодної стіни».

Російські військові проведуть батальйонні тактичні навчання в Білорусі.

Російські безпілотники-камікадзе вдарили по Києву, коли Путін прямує до Білорусі.

Москва здійснила атаку безпілотників «камікадзе», вразивши ключову інфраструктуру в Києві та його околицях, коли президент Росії Володимир Путін прямує до Білорусі, посилюючи побоювання, що він тисне на свого колишнього радянського союзника, щоб той приєднався до нового наступ на Україну.

Військово-повітряні сили України заявили, що їх засоби протиповітряної оборони збили 30 безпілотників, що стало третьою російською повітряною атакую ​​на українську столицю за шість днів і останньою в серії штурмів з жовтня, які були націлені на українську енергомережу, викликавши масштабні відключення електроенергії на морозі. 

Російські безпілотники-камікадзе вдарили по Києву, коли Путін прямує до Білорусі

Російські безпілотники-камікадзе вдарили по Києву, коли Путін прямує до Білорусі

Пожежники працюють на місці критичного об’єкта енергетичної інфраструктури, який постраждав під час атак російських безпілотників на Київ, Україна, на фото з роздаткового матеріалу, опублікованого 19 грудня 2022 року. Прес-служба ДСНС України

У Херсоні, де тривають російські напади, сумують родини.

Путін відвідав Білорусь, щоб зустрітися із своїм союзником, оскільки Україна попереджає про нову загрозу.

Президент Володимир Путін відвідав свого білоруського колегу Олександра Лукашенка в понеділок, здійснивши свою першу поїздку до найближчого союзника Росії за три роки , оскільки в Києві зростають побоювання, що Москва готується розпочати новий наступ на Україну з Білорусі.

Лукашенко особисто привітав і обійняв Путіна після того, як російський лідер зіскочив зі сходів свого літака в Мінську, столиці Білорусі, сигналізуючи про важливість відносин для обох чоловіків.

«Білорусь — не просто наш добрий сусід, з яким ми працюємо, враховуючи інтереси один одного протягом останніх десятиліть», — сказав Путін пізніше, коли два лідери сіли для переговорів, повідомляє ТАСС, російське державне інформаційне агентство. . «Але Білорусь, безперечно, є нашим союзником у прямому значенні цього слова».

Ці двоє зустрічалися щонайменше шість разів після того, як Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну в лютому, використовуючи Білорусь як плацдарм для невдалого нападу на Київ, столицю України. Але всі ці зустрічі проходили за межами Білорусі, причому більшість у Росії.

Лукашенко назвав зміцнення відносин між двома країнами «природною відповіддю на мінливу ситуацію у світі», як повідомляє державне інформаційне агентство Белта.

«Перерва в візитах до Мінська не завадила нам підтримувати постійний контакт», – сказав Лукашенко. «Навіть наші так звані західні партнери були дуже стурбовані нашими частими зустрічами».

Путін відвідав Білорусь, щоб зустрітися із своїм союзником, оскільки Україна попереджає про нову загрозу

Путін відвідав Білорусь, щоб зустрітися із своїм союзником, оскільки Україна попереджає про нову загрозу

Президент Росії Володимир Путін і президент Білорусі Олександр Лукашенко беруть участь у переговорах у Мінську, Білорусь, у понеділок. Фото басейну Павла Беднякова

Фронтове відео робить українські бої одними з найпопулярніших в історії.

Росія формує фронтові «творчі бригади» для підняття бойового духу армії в Україні.

Україна заявила про посилення військової загрози з боку Білорусі: концентрація військ вже достатня для тактичних дій.

Путін каже, що російська влада стикається з «надзвичайно складною» ситуацією на окупованих територіях.

Втрати сторін, 17 загиблих білоруських добровольців та інші цифри і факти про війну в Україні, яка триває вже 300 днів.

Генеральний секретар ООН не налаштований оптимістично щодо мирних переговорів у найближчому майбутньому, але, можливо, десь у 2023 році.

Здатися дрону? Україна закликає російських військових зробити це. У Росії закінчуються боєприпаси…

Міністр оборони Великої Британії заявив, що Іран став «найбільшою військовою підтримкою» Росії.

Білорусь наближається до вторгнення в Україну.

21 Грудня президент США Джо Байден вперше передадасть Україні системи Patriot.

Президент Байден оголосить у середу про пакет допомоги Україні, який включає найсучаснішу наземну систему протиповітряної оборони США, повідомили високопосадовці адміністрації в рамках очікуваного візиту президента Володимира Зеленського до Вашингтона.

Пакет допомоги на 1,8 мільярда доларів включатиме високоточні боєприпаси для винищувачів, а також іншу зброю. Але найважливіше те, що він вперше включатиме ракетну батарею «Пейтріот» у відповідь на терміновий запит України допомогти захиститися від натиску російських ракет і атак безпілотників, повідомили чиновники.

Міністр оборони Ллойд Дж. Остін III надішле батарею Patriot, яка вже знаходиться за кордоном, в Україну, повідомили офіційні особи на умовах анонімності, щоб обговорити пакет перед оголошенням. Офіційні особи сказали, що пан Байден схвалив передачу останніми днями.

Президент США Джо Байден вперше передадасть Україні системи Patriot

Президент США Джо Байден вперше передадасть Україні системи Patriot

Ракети Patriot у Сліаці, Словаччина, у травні Радован Стокласа/Reuters

Дослідники перевірили фото Путіна із “зони спеціальної військової операції”. Це був Ростов.

На порядку денному Зеленського: послання успіху та подяки, але також попередження про триваючу загрозу з боку Росії.

МЗС Росії: білоруські літаки не будуть оснащені ядерними боєголовками.

Прем’єр-міністр каже, що російські напади поставили енергетичну систему України в ненадійний стан.

Інститут вивчення війни: посилення тиску з боку Росії позбавляє Лукашенка можливостей для маневру.

У своїй промові до Конгресу Зеленський намагатиметься вийти за рамки партійної політики США.

Путін визнає недоліки 21 Грудня, але обіцяє «без обмежень» військові витрати Росії.

Під Барановичі прибув ешелон із російською технікою та військами.

Під час війни з Україною міністр оборони Росії Шойгу запропонував збільшити чисельність російської армії до 1,5 млн осіб.

Поки Україна готується до другого року війни, перспектива безвиході вимальовується.

Американські офіційні особи вважають, що у зв’язку з тим, що Росія посилить оборону та засвоїть уроки, Україні буде складніше повернути собі землю.

Оскільки війна в Україні скоро вступить у свій другий рік, українським військам буде набагато складніше повернути територію у російських сил, які зосереджені на захисті своїх земель, що залишилися, а не на глибшому просуванні в країну, кажуть американські чиновники.

Протягом перших 10 місяців війни українська армія — за значної американської підтримки — переграла некомпетентну російську армію, збила її до безвиході, а потім повернула собі сотні квадратних миль і єдину регіональну столицю, яку захопила Росія.

Поки Україна готується до другого року війни, перспектива безвиході вимальовується

Поки Україна готується до другого року війни, перспектива безвиході вимальовується

Українські військові покладаються на звіти американської розвідки, які вказують, де російська армія є найслабшою. Тайлер Хікс

У Лукашенка забрали ядерну зброю 22 Грудня.

Військова допомога США, що надходить Україні, включає дуже складну зброю.

Британська розвідка: Росія використовує білоруських інструкторів для навчання мобілізованих, бо не має своїх.

У Генштабі України заявили про 100 тисяч загиблих російських військових.

Байден відправить в Україну ракетний комплекс Patriot.

Поки в Україні триває війна, волонтери-парамедики евакуюють поранених.

Екс-лава російського космічного агентства отримав поранення на сході України.

Путін каже, що надання ракет «Патріот» Києву «просто затягує конфлікт». Росія каже, що ракети Patriot для Києва не допоможуть врегулювати конфлікт в Україні

Вашингтон стверджує, що Північна Корея постачає зброю групі Вагнера для використання Росією в Україні.

Тисячі нерозірваних мін, «кладовище» ракет у Харкові. Як залишки боєприпасів перетворюються на речові докази для майбутніх процесів проти Росії.

New York Times встановила особи російських десантників, які розстрілювали українців у Бучі.

Росія передала Білорусі ЗРК Тор-М2К.

Мер Житомира: кордон з Білоруссю надійно закритий, у разі нападу Калиновський полк допоможе захистити область.

СБУ оголосила в розшук громадянку Росії, яка підмовляла чоловіка ґвалтувати українок.

«Росіяни використовують чутки про переговори, щоб атакувати Київ чи Волинь з Білорусі». Експерти – про плани Путіна.

Після візиту українського президента до Вашингтона у світових ЗМІ активно обговорюється концепція «справедливого миру» та три можливі моделі припинення війни.

«Росіяни використовують чутки про переговори, щоб атакувати Київ чи Волинь з Білорусі». Експерти - про плани Путіна

«Росіяни використовують чутки про переговори, щоб атакувати Київ чи Волинь з Білорусі». Експерти - про плани Путіна

Наслідки російського ракетного обстрілу Вишгорода під Києвом, 24 листопада 2022 року Фото: Ukrainian security service/AA/picture alliance

Білий дім: Північна Корея поставила ракети для ПВК “Вагнера”.

У Маріуполі окупаційна влада зносить будівлю драмтеатру. За даними місцевої влади, там від бомбардування загинули 300 мирних жителів.

«Це досить стара система». Як ще Путін відреагував на поставку в Україну зенітно-ракетних комплексів Patriot.

Росія обстрілює південь і схід України, коли Зеленський повертається до Києва.

Всередині монументальних спроб озброїти Україну.

Києву ніколи не вистачало постачання зброї США. Але для Вашингтона та Пентагону є ширші проблеми.

База повітряних сил Дувер, штат Делавер, США. Практично щодня черга 18-колісних вантажівок, навантажених зброєю чи боєприпасами, під’їжджає до розгалуженого складу біля асфальтованої злітно-посадкової смуги, що тягнеться майже дві милі. Смертоносний вантаж, отриманий із військових складів США по всій країні, розвантажується на піддони, які будуть упаковані на борту вантажних літаків, що прямують до Європи, наступної зупинки на шляху до лінії фронту в Україні.

За 10 місяців після вторгнення Росії в Україну постійний темп перетворився з поривчастих початків у точну хореографію. Подібні сцени повторюються на базах і в морських портах на Східному узбережжі, оскільки зобов’язання США перевищують 20 мільярдів доларів військової підтримки війни, у якій Сполучені Штати, принаймні офіційно, не беруть участі.

«Це навмисне постійний потік», — старший сержант ВПС. Крістофер Мітчем сказав цієї осені, керуючи діяльністю в Дуврі. «Ви просто розумієте, що ви залежите від того, що потрібно місії».

Всередині монументальних спроб озброїти Україну

Всередині монументальних спроб озброїти Україну

Піддони з боєприпасами, зброєю та іншим обладнанням завантажуються та відправляються в Україну на комерційній авіалінії на авіабазі Дувр, штат Делавер, 12 жовтня. Деметріус Фріман через The Washington Post

Військова політика України висуває жінок у заголовки, але не на передову. Використовуючи призовників і в’язнів, Росія подвоює свої сили в Україні. “Ми розуміємо всі загрози”: у прикордонній службі України розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю. \

Що таке JDAM? І що вони зроблять для України?

Оскільки Росія бомбить інфраструктуру України, і її власна інфраструктура руйнуються. Україна бомбить авіабазу в Енгельсі атакував український безпілотник. Троє військових загинули. Росія почала руйнувати розбомблений Маріупольський театр.

«Білоруський гаюн»: у Мачулищі загорівся двигун російського МіГ-31К.

Атака безпілотника буде другою, спрямованою на авіабазу Енгельс цього місяця.

Троє військовослужбовців загинули внаслідок збиття українського безпілотника на підході до російської військової авіабази Енгельс, повідомляють у понеділок російські інформаційні агентства з посиланням на Міноборони країни.

Це вже друга атака цього місяця на військовий об’єкт, який знаходиться приблизно за 300 миль від українського кордону та приблизно за 720 кілометрів або 450 миль на південний схід від Москви. База містить стратегічні бомбардувальники Росії, елемент ядерної тріади країни, і високопоставлений український чиновник сказав, що безпілотники під час цієї атаки були запущені з території України, що є ознакою нового бажання Києва вести бій на базах у серці Росії.

Атака безпілотника буде другою, спрямованою на авіабазу Енгельс цього місяця

Атака безпілотника буде другою, спрямованою на авіабазу Енгельс цього місяця

Супутниковий знімок російської авіабази Енгельс цього місяця. Maxar Technologies, через Reuters

Україна пропонує російським військовим детальну інструкцію, як здаватися її безпілотникам.

Від боїв на східному фронті не було свята 26 Грудня.

Наносячи сміливі удари всередині території Росії, Україна розраховує, що Росія досягла свого ліміту.

Британська розвідка: російські танкові частини, дислоковані в Білорусі, не готові до бою.

У Сумській області контрактника засудили до 15 років в’язниці за передачу росіянам інформації про ООС.

Російське місто оплакує своїх загиблих солдатів, але не обурюється війною Путіна.

Російську авіабазу атакували, оскільки Україна ігнорує загрозу ескалації.

Коли культурна спадщина стає фронтом битви.

На тлі жахливих людських втрат російського вторгнення в Україну його культурні втрати можуть здатися незначними. Але підрахунок збитків показує, наскільки він є центральним у конфлікті.

Коли він уперше побачив зруйнований собор у 1918 році, молодий письменник Жорж Батай навряд чи знав, на що дивиться. Він повернувся додому в Реймс, собор якого протягом тисячі років був місцем французьких коронацій. У дитинстві він захоплювався високим готичним собором, його величезною трояндою, його величною галереєю королів. Зараз Батаю був 21 рік, його звільнили з короткої служби у французькій армії, і він намагався впізнати собор, дах якого зник, а неф був забитий уламками.

Коли культурна спадщина стає фронтом битви

Коли культурна спадщина стає фронтом битви

Навесні цього року Святогірська Святогірська обитель зазнала російських авіаударів, обстрілів і снайперського вогню. Дімітар Ділкофф/Agence France-Presse — Getty Images

ООН: З початку війни Росії з Україною загинуло майже 7 тисяч мирних українських громадян, кількість поранених наближається до 11 тисяч.

США відправляють до Києва зброю із супутниковим наведенням. Як вони допоможуть?

Україна та Росія борються за місто-ворота на Сході.

Повернення Кремінної на сході України стало б кроком вперед у кампанії України з повернення великих міст, які Росія захопила після вторгнення.

Бої точилися навколо міста Кремінна на сході України у вівторок, коли українські сили наближалися до повернення цього невеликого, але стратегічно важливого міста, тоді як росіяни боролися за захист деяких із своїх найважчих досягнень війни.

Україна та Росія борються за місто-ворота на Сході

Україна та Росія борються за місто-ворота на Сході

Українські військові прямують у неділю, щоб битися з російськими військами в Кремінній, на сході України. Тайлер Хікс

Мінська комендатура проводить перевірку готовності військових до переведення з мирного на воєнний час. Росіяни обстріляли Харків ракетами, є поранені.

Український військовий заявив, що четверо диверсантів у Брянській області загинули на замінованому полі.

ISW оцінює ризик прямої участі Білорусі у війні Росії проти України як “дуже низький”.

У російському Подольську пенсіонери намагалися підпалити військовий комісаріат.

Російський магнат і його попутник знайдені мертвими в Індії. «Жахлива віха»: Пола Велана в Росії тримають під вартою чотири роки.

5 ключових висновків про те, як українські контрнаступи змінили війну.

Міноборони Білорусі розглядає версію провокації в інциденті з падінням ракети в Брестській області.

Глава НАТО стверджує, що надання Україні більше зброї є найшвидшим шляхом до мирних переговорів.

Путін, який не звик програвати, стає все більш ізольованим, війна завмирає. Путін і Сі підкреслюють співпрацю Росії та Китаю на тлі війни.

Доказів російських злочинів стає все більше, оскільки війна в Україні затягується.

Через десять місяців останнього вторгнення Росії в Україну переконливі докази свідчать про те, що кремлівські війська вели тотальну війну, нехтуючи міжнародними законами, які регулюють поводження з цивільними особами та поведінку на полі бою.

Україна розслідує понад 58 000 потенційних російських військових злочинів — убивства, викрадення людей, невибіркові вибухи та сексуальні насильства. Звіти Associated Press і «Frontline», зареєстровані в загальнодоступній базі даних , незалежно перевірили понад 600 інцидентів, які, здається, порушують закони війни. Деякі з цих нападів були масовими вбивствами, в результаті яких загинули десятки чи сотні мирних жителів, і в цілому це могло стати причиною тисяч окремих військових злочинів.

Як сказав AP Карім Хан, головний прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі, «Україна є місцем злочину».

Доказів російських злочинів стає все більше, оскільки війна в Україні затягується

Доказів російських злочинів стає все більше, оскільки війна в Україні затягується

Вид на будівлю театру, зруйновану під час українсько-російського конфлікту в південному портовому місті Маріуполь, Україна, 3 квітня 2022 р. REUTERS/Stringer

Україна ніколи не забуде 2022 рік.

У Києві загинула щонайменше одна людина, повідомляють про пошкодження в інших містах. У зруйнованому українському місті остання битва – проти Зими.

Після неодноразових невдач Путін використовує промову, щоб спробувати згуртувати своїх співвітчизників.

Путін контролює введення в експлуатацію нових військових кораблів російського флоту.

Останні години 2022 року для українських військових – «звичайний день».

Військовослужбовці 43-ї важкої артилерійської бригади провели новорічну ніч біля дерева, дехто з них курив, обстрілюючи російські укріплення в Кремінній, ключовому місті Луганської області, яке російські війська окупували з літа.

Бойові дії тут нещодавно посилилися, оскільки українські військові намагаються відвоювати Кремінну, ворота до набагато більших міст Сєвєродонецька та Лисичанська, двох ключових промислових центрів Донбасу на сході України.

«Сьогодні для нас звичайний день», — сказав старший офіцер батареї, який з міркувань безпеки попросив назвати його кодовим ім’ям Скіф. «Ми працюємо з самого ранку і чекаємо наказу почати стріляти з гармат і надати всю необхідну допомогу нашій піхоті на місці в Кремінній».

Скіф сказав, що його підрозділ намагався поцілити в командні пункти та російські артилерійські системи.

«Поле бою – складне місце, тому що тут багато лісу, і важко битися між деревами», – сказав він. «Артилерійські системи втрачають свою ефективність у місцях з великою кількістю лісу та дерев, тому що ворог може сховатися де завгодно».



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW