За перше січня до поліції надійшло понад 29 тисяч повідомлень про злочини та пригоди, - ВІДЕО



За перше січня до поліції надійшло понад 29 тисяч повідомлень про злочини та події. З них більше як 5, 5 тис. повідомлень стосувалися подій кримінального характеру. Крім того, правоохоронці зареєстрували понад 100 випадків використання піротехнічних засобів. 

Як інформує прес-служба Національної поліції України, про це речниця Національної поліції України Мар’яна Рева повідомила під час брифінгу в «Укрінформі» сьогодні, 4 січня. 

Вона зазначала, що наразі відзначення всіх новорічних свят проходять в умовах воєнного стану. Відтак, аби забезпечити безпеку громадян, в державі введені певні обмеження та заборони, контроль за дотримання яких покладено на правоохоронне відомство.

«Обмеження введені для того, аби забезпечити людям максимально можливу в нинішніх умовах безпеку. Хочу зазначити, що поліція виконала усі завдання, покладені на неї, завдання з безпеки в цей період»,- сказала речниця Нацполіції.

Мар’яна Рева додала, що загалом за перше січня на спецлінію 102 надійшло понад 29 тисяч повідомлень від громадян. З них понад 5,5 тисяч повідомлень – кримінального характеру. Однак більшість повідомлень мали інформаційний характер, також були повідомлення про адміністративні правопорушення різного типу.

«У новорічну ніч комендантська година не скасовувалася. Загалом люди з розумінням поставилися до цього обмеження, за що ми їм дякуємо. Однак поліція зафіксувала понад 100 випадків порушення правил комендантської години, переважну більшість випадків - 60 - виявлено у столиці. Поліцейські перевіряли документи в громадян та відпускали їх, звісно попереджаючи, що потрібно дотримуватися комендантської години й реагувати на сигнал повітряної тривоги»,- сказала речниця відомства.

Водночас поліцейські зафіксували понад 80 повідомлень про використання піротехнічних засобів. Всі повідомлення ретельно перевірені, встановлено, що деякі з них дублювалися, також є випадки, які не підтвердилися. Але попри заборону використання піротехнічних засобів, встановлено факти порушення норм законодавства.

«Слідчі столичної поліції розпочали два кримінальні провадження щодо хуліганства, зокрема за запуск піротехнічних засобів. У Дарницькому районі Києва у нас є затримана особа, найближчим часом їй вже буде повідомлено про підозру. Також аналогічний факт зареєстровано на столичній Оболоні. Ще одне порушення було зафіксовано у місті Вінниці, порушника затримано»,- сказала представниця поліції.

Водночас поліцейські склали близько 10 адміністративних протоколів за порушення правил щодо використання піротехнічних засобів:

«Вкотре наголошуємо, що заборона на реалізацію та використання піротехніки в Україні триває, просимо дослухатися і врахувати психологічний аспект - є велика категорія людей, які тяжко переживають війну і звуки салютів можуть нагадати їм звуки вибухів. Давайте будемо більш толерантними один до одного, дбати один про одного в цей складний для всіх нас час».

Також речниця Нацполіції проінформувала про безпеку на дорогах в новорічну ніч. Так, у період з першого по третє січня сталося 300 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими. На жаль, загинула 21 особа, більш як 350 – травмовані.

Мар’яна Рева зазначила, що поліція продовжує працювати в посиленому режимі:

«Створені відповідні резерви, як патрульної поліції, так і відповідні наряди поліції, які патрулюють в складі автопатрулів та піших патрулів. Також створені резерви слідчо-оперативних груп, вибухотехніків та кінологів. Ми докладемо максимум для того, аби забезпечити безпеку наших громадян».



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW