Поліція Сумщини документує наслідки обстрілів регіону російською авіацією



Кожного дня співробітники вибухотехнічного відділу ГУНП в Сумській області разом зі слідчо-оперативними групами поліції здійснюють виїзди на місця подій з метою документування наслідків обстрілів прикордоння України росіянами.

Вчора співробітники вибухотехнічного відділу відвідали один з населених пунктів Сумського району, де напередодні стався обстріл.

«Другого січня російський гелікоптер, не перетинаючи лінії кордону зі своєї території обстріляв некерованими ракетами село та його околиці. Місцевим жителям, аби не потрапити під дію ворожої зброї, довелося терміново ховатися в укриття. Ракети ворога пошкодили кілька приватних господарств. На щастя, обійшлося без жертв», - говорить Олег Євлаш, начальник вибухотехнічного відділу ГУНП в Сумській області.

Оглянувши пошкодження сапери поліції прийшли до висновку, що обстріл міг здійснюватися ракетами С – 13, або якимись іншими, більш сучасними і потужнішими. Знайдені уламки і залишки ракет вилучені та направлені на експертизу.

Поліція Сумщини наголошує, що при отриманні повідомлення про повітряну тривогу, загрозу авіаційного чи артилерійського ударів, громадянам варто серйозно і відповідально поставитися до такої інформації. Знаходячись вдома, спустіться до підвалу, погреба або іншого укриття. Обов’язково відійдіть від вікон, використовуйте правило «двох стін», якщо ж все таки вирішили залишитися у квартирі чи будинку. Якщо ж сигнал про авіаційний наліт застав вас на вулиці, негайно покиньте відкриту місцевість, перейдіть до найближчого бомбосховища або іншого укриття, а якщо розриви вже відбуваються неподалік, не біжіть, а негайно падайте в найближче заглиблення в ґрунті, аби вберегтися від уламків.

Відділ комунікації поліції Сумської області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW