СБУ затримала мешканця Чернігівщини, який працював на білоруські спецслужби



Служба безпеки України затримала зрадника, який працював на білоруські спецслужби, збирав розвіддані про Сили оборони у прикордонних районах Чернігівщини. Злочинцем виявився мешканець Чернігівської області.

Затримання злочинця
Фото із сайту СБУЗатримання злочинця
Фото із сайту СБУ

Крім того, чоловік організував канал нелегального переправлення за кордон українських громадян призовного віку. Затримали зловмисника співробітники СБУ наприкінці 2022 року. За час досудового розслідування вдалося виявити нові факти злочинної діяльності затриманого.

Встановлено, що чоловік проводив розвідувально-підривну діяльність в північному регіоні на користь спецслужб білорусі. Для них він збирав інформацію про розташування та переміщення підрозділів Сил оборони на території Чернігівської області. Особливо приділяв увагу місцям проживання командного складу українських військ.

Зібрані дані зловмисник намагався передати Росії через одного з громадян призовного віку, якого він планував нелегально переправити за кордон поза контрольно-пропускними пунктами.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили білоруському агенту про підозру за:

  • ст. 111 (державна зрада);
  • ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами);
  • ч. 3 ст. 332 (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин злочинів і притягнення винних до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБУ Чернігівської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW