В Україні звільнено 40% територій, окупованих після 24 лютого: Залужний підбив підсумки року



Триває триста тринадцята доба російського широкомасштабного вторгнення. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підбив деякі підсумки трагічного і героїчного 2022 року. Року, що назавжди змінив нас, наше сьогодення і майбутнє. Року, який увійшов у світову історію. Під іменем України та її Збройних Сил.

Редакція розкаже, які підсумки підбив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. 

Збройні сили України та інші складові Сил оборони звільнили 40% окупованих після 24 лютого територій та 28% усіх територій, захоплених росією.

Він зазначив, що звільнення правого берега Херсонщини довело загальну площу деокупованих територій майже до 40 тисяч квадратних кілометрів.

Зараз Україна продовжує стримувати російські війська на сухопутній ділянці загальною протяжністю 3786 км. Зокрема, активна лінія фронту з агресором становить 1500 кілометрів.

Залужний також підсумував, що Повітряні сили ЗСУ від початку бойових дій збили 1893 повітряні цілі росіян. Упродовж 2022 року Сили оборони знищили понад 100 тисяч солдатів рф, три тисячі танків, 6 тисяч бойових броньованих машин, дві тисячі артилерійських систем, 420 систем залпового вогню, близько 300 бойових літаків та 270 гелікоптерів.

Інші підсумки року

  • Підготовка підрозділів ЗСУ відбувається вже у 17 країнах Європи. Загалом завдяки державам-партнерам вдалося підготувати понад 20 тисяч військових.
  • З районів ведення бойових дій евакуювали понад 600 тисяч людей та завезли понад два мільйони тонн гуманітарних вантажів.
  • Протягом року Україна отримувала озброєння, боєприпаси та матеріальні засоби від держав-партнерів.
  • Понад тисячу поранених військових відправили на лікування та реабілітацію до Нідерландів, Франції, Ірландії, Норвегії, Данії, Іспанії, Польщі, Німеччини, Італії, Румунії, США, Ізраїлю.
  • Сапери обстежили понад 1,3 тисячі гектарів територій на наявність мін та снарядів і знищили майже 42 тисячі небезпечних предметів.
  • Майже 29 тисяч військовослужбовців отримали державні нагороди, зокрема 160 із них — звання «Герой України».


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW