За розстріл мешканця Гостомеля судитимуть двох російських окупантів



До суду надійшла кримінальна справа щодо двох представників російської окупаційної армії. Їх звинуватили у розстрілі мирного жителя Гостомеля у березні 2022 року.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Злочин російських вояків

Слідство зібрало докази злочину двох російських військових в Гостомелі навесні минулого року.

Росіяни облаштували на території Гостомельського притулку для тварин свій тимчасовий військовий пункт, залучаючи до роботи на його території місцевих жителів.

Від українців вимагалося розвантажувати та транспортувати боєприпаси.

Один із мешканців Гостомеля відмовився працювати на окупантів. Його налякали, відвівши до лісопосадки начебто для розстрілу.

Коли ж він відмовився співпрацювати із росіянами удруге, його розстріляли за наказом командира.

Ідентифікували і звинуватили

Згодом прокуратура разом із Службою безпеки України та київською поліцією ідентифікували російських окупантів, які були причетні до убивства мирного мешканця.

Київська міська прокуратура зібрала докази вини ідентифікованих окупантів та скерувала до суду обвинувальний акт за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, 30 грудня стало відомо, що у Харкові заочно судитимуть російського командира, який давав накази розстрілювати автівки з цивільним населенням.

Досудове слідство встановило, що після повномасштабного вторгнення росії в Україну, підрозділ окупантів прибули до кільцевої дороги міста Харкова, де вищезгаданий командир дав наказ не пускати цивільних по цій дорозі.

"Люди почали висловлювати своє невдоволення та просили надати їм можливість проїхати цією дорогою для виїзду у безпечну місцевість. Проте російський командир надав наказ обстрілювати машини цивільних", — повідомила прокуратура.

Зазначається, що декілька російських військових відмовились виконувати цей наказ та попросили людей залишити автівки та вийти. Мати з донькою зупинились, військовослужбовці армії рф допомогли їм сховатись, проте їх побачили інші окупанти, які були готові виконувати злочинну вказівку свого командира. Вони почали стріляти по своїх та цих жінках. Внаслідок цього один військовий та мати загинули, а доньці вдалось врятувати своє життя.

Фото: "РИА Новости"



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW