Зимові книжки, які подарують трохи настрою



Що добре може відволікти від новин і усього, що відбувається навколо? Правильно, читання.

Ми зібрали декілька цікавих книжок із новорічним та зимовим настроєм, які б могли подарувати вам особливу атмосферу. 

Таке різне Різдво

Зимові книжки, які подарують трохи настрою, фото-1

Це — збірка оповідань сучасних українських письменників. Кожен з її творів торкається теми Різдва – чудового зимового свята, насиченого теплом, затишком і сподіваннями. Саме на Різдво рідні збираються за спільним столом, забувають усе погане, пробачають одне одному негатив та загадують бажання. Ніч напередодні цього свята по-справжньому чарівна. За повір’ями, звірі починають розмовляти людськими голосами, а нечиста сила до ранку мусить зникнути.

Листи Різдвяного Діда

Зимові книжки, які подарують трохи настрою, фото-2

Казки Толкіна неймовірно добрі й мудрі, автор їх писав спеціально для своїх дітей. Ця, наприклад, написана у формі листів. Листи від Діда приходили дітям письменника щороку протягом більш як 20 років. У них Дід розповідав про своє життя та про цікаві події, що траплялися з ним на Північному полюсі. Іноді історії були кумедні, а часом сумні та тривожні. Але ж дуже цікаві.

Ожинова зима

Зимові книжки, які подарують трохи настрою, фото-3

Сіеттл, 1933. Самотня мати Віра Рей цілує свого трирічного сина Даніеля, вкладає спати й вирушає на роботу в нічну зміну в місцевий готель. Вона повертається, щоб виявити, що травнева хуртовина вкрила місто снігом, а її хлопчик зник. На замерзлій вулиці Віра знаходить його улюбленого іграшкового ведмедика, а сніг замітає будь-які сліди її сина чи злочинця.

Сіеттл, 2010. Репортер «Сіеттл Ґеральд» Клер Олдрідж отримує завдання написати про першотравневу «ожинову зиму» (пізнє весняне похолодання) і її двійника з минулого. Вона дізнається про викрадення, яке так і залишилося нерозкритим, і присягається віднайти правду. Виявляється, що між життями цих двох жінок існує багато несподіваних паралелей…

Захоплива «зимова» історія для затишних домашніх вечорів.

Країна снігу

Ще один зимовий шедевр від Нобелівської лауреатки. В основі книжки –Японія 30-х років і дивна, дуже східна інтрига, в якій чоловік їде побачити одну красиву жінку в «снігову країну», а закохується в іншу. Обох жінок об'єднує не тільки те, що вони були обидві гарні і цікаві, але і те, що вони вміли щиро, по-справжньому любити, віддаючи себе повністю. На прикладі цих двох образів Ясунарі Кавабата створює внутрішній пейзаж рідної країни: чистої, зовні холодної, стриманої і церемоніальної, а внутрішньо полум'яної і емоційної. Недарма наскрізними символами повісті стають символи вогню і снігу в нерозривному переплетенні.

Різдво і червоний кардинал

Освальд Кемпбелл дізнається про жахливий діагноз – його життя закінчується. У героя є вибір: залишитися у Чикаго або вирушити на південь, в якийсь забутий цивілізацією Загублений Струмок і зустріти там своє останнє Різдво. Втрачати Освальду нічого, він обирає подорож. Життя тут дивне: пошту доставляють човном, жінки об'єднуються у товариства і до свята таємно наряджають ялинку, а в єдиному магазині господарює червоний птах Джек. До таких речей просто неможливо звикнути, впевнений Освальд. Поки в його житті не стаються неймовірні події...

Іноді здається, що всі добрі герої пішли у книги Фенні Флегг. Прекрасна історія про велику магію, яка під силу кожній людині. Без ненависті, без зла і жахів, ця книга викликає найтепліші почуття. «Різдво і червоний кардинал» наповнить вас радістю і вірою в краще.

А які ваші улюблені улюблені зимові книжки?



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW