ТОП-15 найрезонансніших публікації 2022 року на сайті 0629.com.ua



Рік почався не 24 лютого – він, як і годиться, розпочався 1 січня. Але події майже двох місяців на початку цього року видаються нереальними, як із іншого життя.

Ми вже не пам’ятаємо, як цікавились новинами про ДТП. Важко повірити, але однією з самих популярних новин січня на нашому сайті стала стаття про те, що українські туристи не можуть повернутися з Єгипту. Війна здавалась неможливою, а зимові канікули в теплі – найгарячішою темою.

Після падіння ялинки у грудні 2021 року, топовою темою для обговорення стала новина про маріупольця, який зняв штани і наклав кучу гівна прямо на новорічний катокв Театральному сквері.  Сьогодні ця подія разом з ялинкою, яка впала, виглядають дуже символічно.

Ми обговорювали корупційні схеми в системі маріупольської влади. Пробували нове меню в шкільних їдальнях. Сперечались, чи варто дітям подавати моркву, чи вони ніколи її не стануть їсти.

Напередодні останньої сесії Маріупольської міської ради представники ОПЗЖ влаштували мітинг. Людям платили за участь у ньому. Знаємо це напевно, бо наш кореспондент під чужим ім’ям домовився з організатором про «роботу на мітинг». 

Зараз більшість цих людей, хто займався провокаціями, працює на окупантів. І те, про що ми здогадувалися і раніше, стало явним – вони працювали на росію і цілеспрямовано дестабілізували ситуацію в Маріуполі.

Кого собирали на митинг в Мариуполе, и сколько обещали заплатить, - ФОТОРЕПОРТАЖ

Близько 30 тисяч переглядів набрала стаття напередодні війни про те, чи буде російський наступ. Більшість спікерів була переконана, що не буде. Дуже цікаві коментарі під статтею. Маріупольці також не вірили у війну і ображали журналістів за те, що підіймали взагалі цю тему. Життя довело, як сильно вони помилялись.

Угроза наступления. Почему так спокоен Мариуполь

ТОП-15 найрезонансніших публікації 2022 року на сайті 0629.com.ua, фото-1

Приїзд Ріната Ахметова в Маріуполь 16 лютого також дуже зацікавив маріупольців. Це був його тертій візит у місто за всю історію незалежної України. 

Ринат Ахметов в Мариуполе. Олигарху показали мариупольский пирс, - ФОТО, ВИДЕО

І раптом у Донецьку почались дуже дивні події. Чомусь росіяни стали терміново евакуювати людей у Ростовську область. Це стало сигналом до того, щось починається. Розумні люди все зрозуміли одразу. У статті 28 тисяч переглядів, до речі.

В "ДНР" та "ЛНР" почалася евакуація мирного населення в Ростовську область, - ФОТО

А потім почались бомбардування. І все, чим ми жили до того, втратило сенс.

10 березня росіяни скинули бомбу на пологовий будинок в лікарні здоров’я матері та дитини (№3). Це зафіксували журналісти Асошиейтед Прес. В кадр їхнього об’єктиву потрапила породілля Маріанна Вишемірська. Росіяни використали дівчину, вичавили з неї максимум користі. Прямо взірець роспропаганди. Тема стала дуже резонансною і облетіла всі відомі міжнародні ЗМІ.

Хто така Маріанна Вишемірська, і чому російська пропаганда використала її для свого чергового фейку, - ФОТО

ТОП-15 найрезонансніших публікації 2022 року на сайті 0629.com.ua, фото-2

16 березня росіяни скинули бомбу на Маріупольський драматичний театр. Нам вдалося одними з перших розшукати безпосереднього свідка подій. Цей матеріал став самим резонансним у березні.

Театр маріупольської драми. Що насправді відбулося 16 березня в центрі Маріуполя. Свідоцтво очевидців трагедії

Блокада міста була розірвана 15 березня. Саме в цей день росіяни нарешті відкрили проїзд для маріупольців, які жили два тижні без світла, води, тепла, зв’язку.

Перші історії людей, які вирвались з пекла, прикували увагу читачів з усього світу.

«Мы вывозили из Мариуполя всю свою жизнь». Маріупольчанка розповіла, як врятувала життя своїх дітей

«Я пыталась заглянуть им в глаза…» Маріупольчанка розповіла, що їй довелося пережити в Маріуполі, і як вдалося вирватися з заблокованого міста

І коли люди почали нарешті рятуватись, постало питання – а хто ж корегував вогонь по місту. Правда – жахала.

Стало відомо, хто корегував вогонь по Маріуполю для ворога. Подробиці життя корегувальників і зрадників

Сотні тисяч маріупольців залишились без житла. Питання майна – найгостріша тема для більшості маріупольців. Тому всі повідомлення, які стосуються долі вцілілого майна, компенсацій тощо були в центрі уваги.

Ось цей матеріал про квартири і будинки, які стали продавати в Маріуполі майже одразу після окупації міста, набрав 23 тисячі переглядів.

В Маріуполі почали продавати квартири. Скільки коштує житло в зруйнованому місті, - ФОТО

ТОП-15 найрезонансніших публікації 2022 року на сайті 0629.com.ua, фото-3

Чому частина маріупольців відмовилась залишати місто попри те, що там фактично не залишилось умов для існування? Це питання хвилювало тих, хто знаходився за межами міста. Інтерв’ю з жінкою, яка не одразу, але все ж таки наважилась виїхати, за що отримала осуд від сусідів, викликало дуже гучні обговорення. 

«Коли я поїхала з Маріуполя, мої сусіди мене осудили». Історія маріупольчанки, яка довго не наважувалась залишити розбомблене місто, - ФОТО

А далі стали виникати і інші питання. Ще більш болісні. Чому так багато колаборантів виявилось в місті? Маріупольський педагог Богдан Хомусяк,  який все життя пропрацював в системі маріупольської освіти, поясню, чому так багато зрадників серед маріупольських вчителів. Тема зачепила за живе – 44 тисячі переглядів.

Чому так багато зрадників серед маріупольських вчителів. Розповідає директор школи №65 Богдан Хомусяк

ТОП-15 найрезонансніших публікації 2022 року на сайті 0629.com.ua, фото-4

Ну і складні питання теж турбували. Вони прийшли до нас разом з окупацією. І відповіді на них, на жаль, для багатьох стали дуже неприємними. 

Складні питання. Їхати чи залишатись в Маріуполі?

Складні питання. Чи варто повертатись до Маріуполя

Складні питання. Що робити з тими, хто підтримав російську окупацію



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW