Ще четверо жителів Житомирщини стали жертвами шахрайства



Ваша надмірна довірливість грає на руку шахраям, - попереджає поліція Житомирщини.

Ще четверо жителів Житомирського регіону упродовж доби звернулись до підрозділів поліції із заявами про ошуканства. Правоохоронці встановлюють обставини та закликають громадян до пильності і виваженості рішень у питаннях, пов’язаних із фінансами.

27 грудня до Житомирського райуправління поліції звернулась 36-річна жителька обласного центру. Жінка пожалілась на втрату коштів у результаті невдалої спроби придбання автомобіля. Скориставшись пропозицією віртуального власника буса, розміщеною на одному зі спеціалізованих інтернет-сайтів, заявниця погодилась на завдаток і перерахувала майже 100 тисяч гривень на банківський рахунок продавця. Останній, отримавши гроші, перестав виходити на зв'язок і більше жодних контактів із жінкою не підтримував.

Схожа історія трапилась і з юною жителькою м. Андрушівки. 16-річна дівчина через оголошення у соцмережі намагалась купити одяг і перерахувала продавцю близько півтори тисячі гривень. Однак замовленого товару не отримала, а зв'язок із продавцем увірвався.

Ще двоє житомирянок постраждали від власної довірливості у розмовах із нібито банківськими працівниками. 70-річна пенсіонерка необачно продиктувала конфіденційні дані своєї картки абоненту, який назвався представником служби безпеки банку. А 50-річна заявниця повірила «працівнику кібервідділу». Так назвався телефоном чоловік, який «допоміг» відмінити уявну небажану операцію з банківським рахунком жінки. У результаті вона втратила понад 60 тисяч гривень.

Усі вказані факти належним чином задокументували поліцейські. Наразі у рамках розпочатих кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) КК України правоохоронці встановлюють обставини та причетних осіб.

Водночас поліцейські застерігають громадян від надмірної довірливості. Будьте розсудливими і критично ставтесь до телефонних сповіщень незнайомців про будь-які проблеми з вашими банківськими картками. Пам’ятайте, що всі непорозуміння мають вирішуватись у фінансовій установі за вашої особистої участі. У жодному разі не розголошуйте конфіденційних відомостей.

Будьте обачними із віртуальними покупками. Якщо бажаний товар продається не через офіційні онлайнмагазини, а у приватних продавців, домовляйтесь про післяоплату замовленого. Не ризикуйте власними заощадженнями.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

Ще четверо жителів Житомирщини стали жертвами шахрайства, фото-1

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW