"Тривожний прогноз щодо курсу валют": експерти сказали, чи треба купувати долар до 2023 року і чи робити запаси



Українцям, які хочуть перевести свої гривневі заощадження в долари, радять максимально диверсифікувати ризики. Курс під час війни непередбачуваний, тому варто розглянути альтернативи купівлі валюти, наприклад, вкладення в облігації.

Як інформує "OBOZREVATEL",  передбачати вартість валюти професійні фінансові аналітики не можуть навіть у мирний час. Тому золоте правило – диверсифікувати ризики, розповіли банкіри.

Зараз, коли ніхто не може спрогнозувати, як швидко закінчиться війна і чи буде подальша ескалація, обґрунтованість будь-яких прогнозів викликає сумніви.

Якщо Україна зможе досягти швидкої деокупації своїх територій, позитивні очікування від валютного ринку також можуть спричинити суттєвіше зміцнення гривні.

Повернення до курсу січня 2022-го малоймовірне, проте після закінчення війни гривня має всі шанси зміцнитися.

Диверсифікувати ризики можна поступово купуючи необхідну кількість доларів. Наприклад, із кожної зарплати. Тут також варто зазначити, що експерти радять мати невеликий запас готівкової гривні (суму, якої може вистачити на два тижні).

Якщо ж у вас є велика сума у гривні, варто розглянути варіанти інвестицій замість купівлі валюти. Це може бути як банківські депозити, так і державні цінні папери (ОВДП).

"Інвестиції мають бути в ті цінні папери та підприємства, які перебувають у привабливих для інвестицій регіонах. Є альтернативні способи – криптовалюти. Я не підтримую це на 100%, але це може бути незначна частина в інвестиційному портфелі", – радить інвестиційний банкір Павло Присяжнюк.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW