29 грудня у Львові попрощаються з 30-річним Героєм Григорієм Добошем



Григорій Добош ("Гриць") загинув у березні в бою поблизу населеного пункту Снігурівка.

29 грудня у Львові попрощаються з 30-річним Героєм Григорієм Добошем, який загинув у бою з російськими окупантами. Мерія закликає долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів і святкувань. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради. 

Чин похорону Героя розпочнеться об 11:00 год у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 11:30 год – міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронної процесії: пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Біографічна довідка Героя. Григорій Добош ("Гриць") львів'янин. Прадід Григорія та інші члени родини Добош відсиділи в тюрмах Сибіру за проукраїнську позицію та допомогу ОУН-УПА.

Навчався у Львівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №82 Львівської міської ради та у Середній загальноосвітній школі № 73. Згодом вступив на економічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка.

Після завершення навчання проходив строкову військову службу. Працював у приватних фірмах міста Львова та за кордоном.

Ще зі шкільних років долучився до Львівської міської організації Спілки української молоді в Україні як учасник літніх таборів. У 2021 році Григорій Добош одружився.

Із початком повномасштабного вторгнення добровільно став на захист Батьківщини. Боронив суверенітет та територіальну цілісність України у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України на південному напрямку.

Григорій Добош загинув у березні в бою поблизу населеного пункту Снігурівка, однак тіло вдалося повернути тільки після звільнення міста від російських загарбників.

У Героя залишилися дружина, батьки та сестра.

Григорій Добош, Фото: пресслужби Львівської міськради

Григорій Добош, Фото: пресслужби Львівської міськради

Читайте також: Внаслідок ворожого обстрілу загинув військовий з Львівщини Ігор Гусєв

Фото на головній: пресслужби Львівської міськради



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW