Як українських споживачів обманюють продаючи підроблене вершкове масло



В українських торгових точках продовжують зустрічатись контрафактні молочні продукти, а саме вершкове масло. А перед новорічними та різдвяними святами українці стали більше скаржитися на підробку у торгових мережах.

Як вибрати дійсно якісне вершкове масло, щоб заощадити не лише гроші, а й здоров'я – читайте у матеріалі нижче.

Як розпізнати підробку?

Згідно зі статистикою, що періодично публікується в різних ЗМІ, майже дві третини вершкового масла, представленого на ринку, є контрафактним. Часто виробники винні в тому, що загальна масова частка тригліцеридів у їх продуктах не відповідає нормативним показникам.

Також вершкове масло деяких виробників не відповідають фактичним вимогам за мікробіологічним показником. Найімовірніше, на думку фахівців, причина цього у порушенні температурного режиму при зберіганні.

Насправді справжнє масло виключно молочне. А за нашими держстандартами дозволено виробляти лише чотири види.

1. «екстра» жирністю 80% і більше

2. «селянське» жирністю від 72,5% до 79%

3. «бутербродне» жирністю від 65% до 71%.

4. вершкове топлене.

Жирність масла досягається регулюванням вмісту в ньому води на стадії розкладання (що нижчий вміст води в маслі, тим вища жирність).

Як правильно вибрати вершкове масло?

Вершкове масло хорошої якості має бути однорідного кольору. Простіше кажучи, продукт не повинен містити білих або жовтих прожилок.

Хороше масло повинно бути густим. А якщо масло розрізати – то розріз повинен бути ідеальним.

Пам’ятайте , що літні та зимові масла відрізняються, адже в спекотну пору року корови пасуться в основному на пасовищах і їдять свіжу траву, яка багата на такі вітаміни, як бета-каротин. Тому літнє молоко (і масло відповідно) солодше і жовтіше.

Справжнє вершкове масло майже не має запаху. А якщо масло має сильний запах (навіть занадто приємний), це означає що воно виробляється за допомогою замінників смаку та ароматизаторів.

Масла високої якості насправді дуже швидко розкладаються, змінюючи колір та запах. Отже, якщо продукт пролежав у холодильнику місяць і не змінився ні за запахом, ні за кольором, то на 99% це підробка.

Оригінальне високоякісне вершкове масло містить маркування ДСТУ 4399:2005 на упаковці.

Масло з натурального молока не кришиться при розрізанні та намазуванні на хліб.

 Які переваги вершкового масла?

Натуральне вершкове масло містить велику кількість вітамінів А та Е.

Також цей кисломолочний продукт має цілу групу вітамінів В, D і РР, які беруть участь у стані зору, імунітету, шкіри, волосся, нігтів, зубів, кісток і навіть м'язів.

Крім того, масло нормалізує травлення, лікує деякі шкірні ураження, має протипухлинні властивості.

Однак лікарі не рекомендують зловживати вершковим маслом. Надмірне споживання може призвести до ожиріння.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW