Криворізька міськрада не підтримала петицію, про увічнення імені юного Героя у назві його рідної школи



Петицію щодо присвоєння Криворізькій гімназії №122 імені її випускника 2020 року Івана Покідька, який 19-річним загинув у нинішній російсько-українській війні,  міська рада не підтримала. Сесія міської ради з питанням у порядку денному про розгляд цієї електронної петиції відбулася сьогодні. 

Про це повідомила у Facebook депутатка Криворізької міськради Наталія Шишка (фракція "Сила людей").

"Непідтримка відбулася в спосіб, який уже став традиційним: більшість просто не голосувала. Це таке хитрозроблене свавілля. Не включати розгляд петицій до порядку денного не можна, не ставити на голосування не можна, бо робити це  зобов'язує закон. Зате можна при голосуванні не голосувати! В законі ж нема прямої норми, що депутат зобов'язаний натискати кнопки. От більшість і не натисла. 

Таким чином міська рада проігнорувала реальну, а не фейкову громадську ініціативу, просто начхала на неї. При цьому було заявлено: ми ж, мовляв, минулого разу проголосували за те, щоб до закінчення війни не голосувати за будь-які петиції", - зазначає Наталія Шишка.

За її інформацією, у голосуванні по петиції взяло участь 5 депутатів, з них два утрималось, три віддали голоси "за", включаючи саму Шишку. 

В результаті петиція не підтримана, оскільки для підтримки потрібно щонайменше 28 голосів.

"Не голосуючи за петиції зараз, міська рада в жоден спосіб не поклала на себе обов'язок повернутися до них після  закінчення дії воєнного стану", - інформує депутатка.

Наталія Шишка також додала, що на сесії внесла пропозиції:

"1. Дати доручення секретареві міської ради Юрію Вілкулу забезпечити розробку та винесення на розгляд міської ради Положення про порядок присвоєння імен та перейменування об'єктів топоніміки і юридичних  осіб у м. Кривий Ріг.

2. Після ухвалення міською радою такого Положення та у відповідності з ним оголосити громадське обговорення ініціативи щодо присвоєння гімназії №122 імені Івана Покідька".

"Всупереч Регламенту ця пропозиція головуючим на пленарному засіданні Юрієм Вілкулом не була поставлена на голосування", - наголосила депутатка.

Нагадаємо, раніше Криворізька міськрада не підтримала петиції про увічнення імен загиблих Героїв Єгора Біркуна і Олексія Різниченка у назвах вулиць.

Читайте також: Героям - скрижалі, депутатку - в поліцію, дітей - на фронт: як у Кривому Розі обговорювали присвоєння гімназії імені Голякова, - ФОТО, ВІДЕО.

Фото Макс Трубенок.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW