Ваші продукти ще можна врятувати: перевірені способи, як зберігати різноманітну їжу без холодильника



Планові й аварійні відключення електроенергії змушують українців простосовуватися до життя, в якому раніше звичайні речі стають недоступними. Так, наприклад, без світла не працює пральна машина, пилосос і навіть холодильник. Останній є, певно, найбільшою проблемою. Проте зберігати їжу можна й без нього, а отже, відсутність електроенергії аж ніяк не означає, що на ваші улюблені страви чекає неминуча смерть.

Як зберігати їжу без холодильника

Суп і борщ

Якщо холодильник не працює, рідкі страви починають страждати одними з перших. Для початку прокип'ятіть їх. Так ви виграєте ще декілька годин, поки суп або борщ будуть холонути. Крім того, така процедура вб'є всі шкідливі мікроорганізми, які могли з'являтися в страві. Зараз, коли стало холодно, ви можете поставити каструлю на балкон або вулицю. Бажано також, аби вона стояла на чомусь холодному. Це може бути бетонна підлога або ж просто земля.

Не сподівайтеся, що вам вдасться зберігати таким способом суп або борщ тижнями. Страву варто спробувати з'їсти за 1-2 дні.

М'ясо

Окрему увагу варто приділити м'ясу. Спосіб його зберігання без холодильника залежить від того, чи є на вулиці мороз. Якщо за вікном стовпчик термометра показує мінус, ви можете обсушити м'ясо, загорнути його в папір і пакет, а далі вивісити за вікно. За морозної температури воно може зберігатися дуже довго.

Однак, якщо морозу немає, варто подумати про альтернативні методи зберігання. Найкращим варіантам буде засолити м'ясо або ж приготувати з нього консерви.

Як засолити м'ясо?

Візьміть шматочки м'яса та складіть його щільно в каструлю, пересипаючи їх сіллю.

Або ж складіть м'ясо в потрібну ємність і залийте солоним розчином: 10 столових ложок солі на 0,5 літра води.

Фрукти та овочі

Не менш привередливими до умов зберігання є фрукти та овочі.

Картоплю, моркву, буряк і цибулю покладіть у якесь темне місце, аби на них не потрапляли сонячні промені.

Аби зберегти яблука, їх можна обмотати папером та теж покласти в темне місце.

Якщо ви розумієте, що фрукти вже скоро почнуть псуватися, можна зварити з них компот або кисіль. Хорошим варіантом буде також приготувати джем, або ж навіть зробити фруктовий салат із перезрілих фруктів.

Молочні продукти

Молоко можна зберігати в будь-якому прохолодному місці: на балконі, наприклад, або в погребі. Навіть якщо воно почне прокисати, не страшно, ви просто отримаєте кефір. Проте з магазинним молоком така схема може не спрацювати, адже воно часто містить консерванти, які заважають перетворенню.

Аби зберегти сир, його треба покласти в целофановий пакет. Так він зможе пролежати декілька днів.

А щоб зберегти масло, можна скористатись одним лайфхаком. Загорніть його в пергамент, покладіть у яку-небудь ємність і залийте прохолодною солоною водою. Посудину з маслом можна накрити тарілкою та поставити згори щось важке.

Як перевезти продукти без холодильника?

Виявляється, що є доволі багато дієвих методів, як можна транспортувати продукти без холодильника.

Охолоджуючі панелі

Ви можете покласти їжу в мішок чи пакет і туди ж помістити охолоджуючі панелі. Їх можна купити в будь-якому магазині побутових товарів. Вони ідеально збережуть потрібну температуру для вашої їжі й не дадуть їй зіпсуватись.

Саморобний мініхолодильник

Якщо у вас немає портативного мініхолодильника, ви завжди можете зробити його самостійно. Просто візьміть фольгу або термоізоляційні пакети. Буде ідеально, якщо ви загорнете в них продукти, які певний час полежали в морозилці.

Пляшки з водою

Якщо ви маєте можливість підготуватися заздалегідь, то заморозьте попереднього потрібні продукти, а також зробіть те ж саме з декількома пляшками води. Далі продукти треба обкласти пляшками. Можете також загорнути їжу в фольгу.

Що їсти без холодильника?

Зробіть так, аби у вас у домі на всяк випадок був запас "сухпаю": солодощі, сухарі, хлібці, енергетичні батончики, різноманітні овочеві та м'ясні консерви, згущене молоко, горіхи, фрукти тощо.

Також варто запастися різноманітними стравами швидкого приготування: супи, пюре, вермішель і т.д.

Усе це, звісно, крайній випадок. Якщо у вас є можливість приготувати якусь просту страву, будь ласка. Це можуть бути супи, каші, загалом усе, до чого ви звикли. Єдине, розраховуйте, що кількість порцій має бути невеликою, аби ви могли з'їсти страву відразу.

Читайте також: Різноманітне меню на Новий рік 2023 року без необхідності витрачати півзарплати: накриваємо стіл за 1000 гривень



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW