З мальовничого Закарпаття діти повернулися додому: цьогорічний оздоровчий сезон завершено, - ФОТО



Понад 20 днів вони провели у мальовничому Закарпатті. Повернулися з відпочинку сини та доньки захисників. А ще малеча з громад, які потерпають від ворожих обстрілів. На пероні їх зустрічали батьки.

Про це розповіли у Дніпропетровській ОВА.

«Вони приїжджають до нас замкненими. Втім за декілька днів змінюються. Діти починають посміхатися. Наново вчаться розважатися, бо війна скувала їх та позбавила цього вміння. А у нас починають співати та танцювати», – розповів заступник директора дитячого табору у Закарпатській області Ваге Алавердян.

П’ять разів на тиждень діти навчалися. Після були екскурсії, походи, майстер-класи, концерти, спортивні змагання.

«Були й інші розваги. Ходили на дискотеки. Дуже класно провели час, – ділиться враженнями Мирослава, яка повернулася з відпочинку. – Єдине, дуже скучила за батьками».

Аби відволікти дітей від війни, у таборі з ними працював психолог.

«Попри складнощі цьогоріч ми оздоровлювали дітей Дніпропетровщини. Робили це обласним коштом. Допомагали й благодійники. Хотілося б розважити ще більше малечі, аби спогади про дитинство у них були яскравими», – резюмувала заступник начальника відділу департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА Оксана Каркач. 

У таборі Закарпатської області діти з Дніпропетровщини відпочивали у дві зміни. Обласним коштом тут оздоровили понад 170 хлопців та дівчат. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW