Генератори, павербанки, Starlink з-за кордону Укрпошта доставлятиме без мита



Уряд прийняв Постанову, яка дозволяє імпорт генераторів, павербанків, літій-іонних акумуляторів, портативних зарядних станцій, Starlink без мита та ПДВ. Укрпошта домовляється з іншими державними поштовими операторами про прийом категорій цих товарів для безмитної доставки в Україну. Латвія першою відгукнулася на пропозицію.

Про це повідомляє прес-служба Укрпошти.

Вже в грудні товари критичного імпорту можна відправити із 600+ відділень пошти Латвії (Latvijas Pasts), доставка від 25 EUR. Перелік країн буде незабаром розширюватися.

Варто зазначити, що розмитнення таких відправлень в Україні буде відбуватись без оформлення вантажно-митної декларації. У свою чергу, відправник має обов’язково вказати УКТЗЕД: якщо одержувач в Україні – фізична особа, достатньо 6-значного коду товару. Для одержувачів-юридичних осіб потрібно вказати 10-значний код товару, що й планується до переміщення через кордон. Це необхідно для ідентифікації товару та заходів контролю, які застосовуються до нього.

До перевезення допускаються наступні товари: зарядні пристрої, павербанки, акумулятори з літій-іонними складовими, портативні зарядні станції, генератори, водні фільтри, Starlink.

Щоб надіслати генератор, зарядну станцію, Starlink з-за кордону із нульовим розмитненням, потрібно:

1. Оплатити товар в інтернет-магазині та замовити доставку на адресу свого друга чи родича у Латвії. Оскільки отримувач знаходиться в межах ЄС, доставка здійснюватиметься без митних платежів.

2. Ваш контакт у Європі у будь-якому найближчому відділенні Latvijas Pasts надсилає посилку в Україну та оплачує доставку до України.

Що обов’язково потрібно зазначити у декларації латиницею, щоб в Україні не нараховувалися митні платежі:

  • Для генераторів: Generator, HS code 8502 11 / Electric generating sets, HS code 8502 20;
  • Для літій-іонних акумуляторів та портативних зарядних станцій: Batteries / accumulators / power banks / portable charging stations with lithium-ion components, HS code 8507 60 00 00;
  • Для систем доступу до Інтернету: apparatus for communication in a wired or wireless network HS code 8517 62 00 00/ або 8517 69 90 00/ або 8517 70 00 90;
  • Для водних фільтрів:тWater filtering or purifying equipment, HS code 84212100.

10–14 днів — і посилка готова до видачі у найближчому відділенні Укрпошти. В обласних центрах передбачено кур’єрську доставку за адресою.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW